mandag 30. januar 2017

Sobel farge

Sobel er en farge på pelsen hos hund. Beina er lengre enn hos mår, og ørene er mye større. Den verdifulle pelsen er myk, lang og varierer i farge fra brunsvart til lysebrun.


De soble har også tanfarger, men det tenker man ikke over. Noen har lyse tanfarger, mens andre har dypere farge , som går i ett med fargen ellers. Dette kan medføre at et tricolour avkom av en slik sobel kan få svake tanfarger, selv om tricolouren som den andre av foreldrene har gode tanfarger.

Endring i reglene for registrering av sobel -fargede valper etter merlefarget forelder I dag registreres alle sobel -fargede valper etter merle-farget forelder med avlssperre. Blm x skygget sobel = Tric, skygget sobel og sobel merle. Grunnen til at man ikke vil ha sobel merle er nok at man vil unngå å pare to slike individer med hverandre senere. Dette kan man være uheldig og gjøre fordi sobel merle ofte ser helt ut som vanlig gylden sobel.


To sobel merle kan få hvite individer som beskrevet hos blm x blm. En skikkelig puddel, med alle pudlens kvaliteter, i merle, er flott! Brun merle, med tantegning og hvite avtegn, er noe av det vakreste på hun etter min mening Uansett rase!


Shetland sheepdog är en liten, långhårig, mycket vacker hund av. Lavendelfarge( sobel) farge.

Hvit bliss på brystet. Herlig personlighet, ingen veskehund! Han er allerede aktiv! Lego er en bestemt liten gutt med humor. Locus A - utbredelse av farge.


Her hører kanskje så mange som fem gener til. A - dominerende svart farge. En hund med denne fargen vil ha en mørk stripe fra hodet, langs ryggraden og til halen som valp. Fargen på denne stripen gjenspeiler hundens egentlige farge.


De vanligste fargene er rø sort, blåskimlet (blue roan) eller rødskimlet (orange roan). Ingen farge skal foretrekkes foran andre, men om en ensfarget hund f. Bestillingsvare - uker lev. Kan bestilles i spesial størrelser og som prøvesett i butikk.


Färgen sobel har tolkats av AG Standard som en icke godkänd färg eftersom den inte finns med i standarden. Beskrivelse av utseende og kjennetegn. Hun begynner å bli grå i fjeset og grå på øynene.


Stakk ut døra uten halsbånd. Ulvesobel og grå er uønsket.

Tricolour: Intens sort farge på kroppen, rike tan-tegninger foretrekkes. Pigmentceller som gir farge på hårstråene stammer fra en gruppe celler som utvikler seg til brusk-, bein-, nerve- og pigmentceller. Disse cellene dannes i det området der fosterets ryggrad starter å utvikle seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg