mandag 23. januar 2017

Brunt vann i springen

Vannet kan være mer eller mindre brunt etter at det har vært stengt hos deg eller i nærheten av deg. Sjekk vår oversikt over stengt vann. Bruk helst vannkranen som er nærmest vanninntaket til boligen og skru av eventuell sil på tuppen av kranen. Hermansen sto opp natt til torsdag for å ta seg et glass vann. Da vannet kom ut fra springen på kjøkkenet var det helt misfarget.


Det var brunt og så ikke mye appetittlig ut, sier hun til Telemarksavisa. Hun drakk en liten slurk av vannet før hun oppdaget at det var helt brunt. Rar smak - Jeg syntes det smakte litt rart. Dersom du opplever å få brunt vann i springen , er det i de fleste tilfeller tilstrekkelig å la vannet renne i noen timer for å bli kvitt den brune misfargingen.


Brunt vann i springen er ikke farlig, men kan oppleves som ubehagelig. Dersom vannet fortsatt er brunt etter et døgn og naboene dine har det samme problemet, bør du ta kontakt med. Han forteller at arbeidene, som foregår i området St. Olavs gate, Storgaten og Øvre Langgate, kan gi brunt vann. LES OGSÅ: Svært beruset kvinne tatt hånd om av politi.


Ikke farlig – Det kan skje. Arbeidene er planlagt ferdig ved 23. Vi har spylt hovedvannsledningen og fikk noe brunt vann av dette, opplyser Christine Strømsæther i Hobøl vannverk. Hun understreker at vannet – til tross for misfargingen – er godt innenfor grensen til drikkevannsforskriften.


Det er ikke farlig å drikke. La vannet renne til det brune vannet er borte. Da kan det komme brunt vann i springen også her. Da vi åpnet for vann igjen, kom det en del mineraler inn i vannet , og beboere i området fikk brunt vann i springen , sier fagarbeider Tarjei Sandnes ved vann - og avløpsverket i Stavanger kommune.


Brunt vann i springen

Ifølge vann -og avløpsverket, var det ingen risiko forbundet med å benytte vannet , selv om det hadde en brun farge. Et brudd på hovedvannledningen er årsaken til at flere innbyggere i Ullensaker har brunt vann i springen. Ifølge Torstein Løvlien i vann og avløp i Ullensaker kommune er det ikke farlig å drikke det misfargete vannet.


Bruddet har ført til at vi har måttet snu vannstrømmen. Det som kom ut av vannkranen på badet, var brunt og fullt av små, svarte partikler. Dette er årsaken til at det nå kommer brunt vann i krana.


Brunt vann i springen

Først mandag morgen begynte vannet å få tilbake normal farge. Likevel var det små, svarte partikler i det. Høvik-mannen var langt fra den eneste. Store deler av Østre Bærum ringte ned driftssentralen til Bærum kommune for å klage på brunt vann.


I følge Porsgrunn kommune kan lekkasjen medføre brunt vann i springen i morgentimene. Kommunens ansatte vil jobbe med å finne årsaken til vannlekkasjen utover tirsdagen. Adressene og området i nærheten kan oppleve brunt vann når vannet har vært stengt. Se våre råd ved stengt og brunt vann.


Brunt vann i springen

Har du spørsmål om stengt vann kan du ringe Vann - og avløpsetatens kundesekjson. Men vannet kan trygt brukes. I hovedsak kan det brune vannet skyldes at rustpartikler i ledningene kan løsne når strømningsretningen.


Dersom du som abonnent skulle få brunt eller misfarget vann i springen så anbefales du å gjøre følgende: Åpne helt, stk. Tapp bare kaldt vann , slik at det ikke kommer brunt vann i varmtvannstanken. Det anbefales å fjerne eventuelle siler i kranene mens spylingen pågår.


Dersom det fremdeles er brunt vann etter å ha tappet kaldt vann i flere timer, kontakt Kommunalteknisk avdeling. Utsett vask av lyst tøy til vannet er klart igjen. Hvis du får brunfarge på klesvasken, hold tøyet vått til vannet er klart og vask på nytt. Det innebærer at de som bor i dette området, kan risikere å få brunt vann i springen.


Kommunen sier at vannet er trygt å drikke, men de anbefaler at kaldvannskranen bør åpnes for å spyle ut det brune vannet. Fra mandag kan det bli brunt vann i springen. Oslos vannrenseanlegg skal utvides. Dette betyr brunt vann i springen for mange denne uken, men det skal.


De fleste vil synes at grumsete og misfarget vann er for uappetittelig til å drikkes. Vannverket kan gi nærmere informasjon dersom du skulle være i tvil om kvaliteten på vannet i springen hjemme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg