torsdag 9. mars 2017

Lydtette vegger

Lydisolering mot eksisterende vegg. Sjeneres du av støy fra nabo, oppgang eller utenfra kan du enkelt bygge en ny lett lydvegg mot den eksisterende veggen. For å få et tilfredsstillende resultat er det viktig med riktig utførelse. Små unøyaktigheter kan lett ødelegge et forventet godt resultat. Sats på solid lydisolering og slipp støyete bråk fra naboer.


For første gang kan Moveo Glass integreres med mobile vegger. Dermed tilbys en fleksibel lydtett romløsning med transparente vegger der lydnivået kan nå desibel før det kan høres noe utenfor veggen. Med denne nye løsningen kan et dempet rom og et høylytt miljø plasseres vegg -i- vegg , og begge rom får dagslys inn i lokalet. Som andre har nevnt er gips bedre enn spon.


For å få god lydisolasjon bør veggen bygges opp med sett stenderverk som er litt forskjøvet ift hverandre, slik at platene på den ene siden av veggen festet på det ene settet, og platene på den andre siden av veggen festes på det andre settet. Jeg har bygget et nesten lydtett rom i kjelleren. Det gjorde snekkeren ved å konstruere vegger med to lag plater som var limt på hverandre, lydmatte og et lag til med plate. Disse veggene ble så skummet på murveggen med et par centimer avstand.


Det har gjort undere i forhold til lydlekkasje. Hvordan lydtette veggen mellom to soverom? Hus, hage og oppussing: Hei!


Veggen mellom dem er veldig veldig dårlig lydisolert, slik at man får ikke sove på det ene, om noen prater på den andre rommet, gir en slag ekko og. Tror at veggen er fra 70-tallet, men er ikke sikker. Stoffer på gulv og vegg har en glimrende dempingseffekt.


For eksempel bør man ikke bruke høyglanset maling på vegg eller lakkere gulvet. Da vil lyden slå tilbake i rommet fremfor å bli absorbert av materialer som er gode på lydabsorbering. Lyden vil også slå mellom vegger , så hjørner er spesielt utsatt. Fleksible vegger for alle behov. Saxi er din garanti for kvalitetsprodukter.


Saxis kunnskap er ikke bare basert på mange års erfaring innen mobil rominndeling. Modulvegger er en ledende aktør innenfor systeminnredninger i Norge. Er det lydtette vegger her?


Jeg tror vi kan være trygge på at ingen utenfor kan høre det du har å si svarte jeg. Det er ikke nødvendigvis noe jeg har å si, men jeg trenger å gråte og å skrike høyt. Kaja sa videre at dette behovet melder seg både på skolen og hjemme. Hjelper ikke nye med en dør som er god mot ly hvis veggen og taket slipper igjennom mye lyd.


Har du ventilasjonsanlegg kan du ikke bruke tette dører. Vegg ble montert med en 1mm fibergipsplate på hver side og isolasjon imellom. Resultatet i laboratorium ble målt til dB med et forventet feltresultat på dB. I tillegg ble det montert vegg med to 1mm fibergipsplater på den ene siden og en 1mm fibergipsplate plate på den andre. Hjørner og vegger – Det er også en god idé å bryte opp hjørner og unngå parallelle vegger.


Her viste målingene dB. Det siste vil alltid gi en eller annen form for ekko, men det er ikke alltid så lett å få til fordi de fleste rom er kvadratiske og det vil kreve en omfattende ombygging. Behovet for privatliv og komfort øker når det blir mer støy fra miljøet rundt oss.


PAROC Steinull gir forutsetninger for et behagelig og trygt hjem og kan brukes i både vegger og bjelkelag for å redusere forstyrrende lyd fra naboer eller utsiden, samt i bjelkelag for å redusere lyden av trinn fra etasjen over. Noen ideer er så bra at de snart fyller år. Systemveggen er en slik. Nye vegger , gulv og tak må derfor lages innenfor de eksisterende, og i døde materialer. Dobbelt lag av gipsplater er det vanligste å bruke, men disse må ikke festes uten videre til eksisterende vegger , gulv og tak slik at vibrasjoner forplanter seg videre.


Hvis du har bærende vegger og ikke kan bygge inn skyvedørene i veggen har du allikevel spennende muligheter. Skyvedøren kan nemlig enkelt og elegant monteres utenpå veggen. Hvis du velger en utenpåliggende skyvedør kan du få en såkalt kappe som du enkelt monterer på veggen eller en skyvedørsskinne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg