onsdag 28. juni 2017

Maling av furutrapp

Sjekk ut Maling Av Furutrapp. Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Bruk vanntynnbar maling.


På den måten går det går kortere tid mellom strøkene, og du kan ta den i bruk tidligere.

Et par strøk maling kan gjøre underverker med trappen din. Tips: Begynn med en grundig rengjøring før overflaten slipes lett. En tretrapp med kvist må alltid påføres kvistlakk. Maler du ett trinn av gangen, går du på annet hvert trinn i oppsussingsperioden. Mange som pusser opp hjemme fokuserer gjerne på nytt gulv, kjøkken, eller maling av vegger og tak.


Tidligere ble trappen kun sett på som en fremkomstmåte mellom ulike etasjer, i dag blir den ansett mer som et møbel med mange muligheter. Eieren av dette huset hadde lenge gremmet seg over en slitt gammel furutrapp som kom opp midt i stuen. I tillegg er det ekstra viktig med ett solid håndtverk når en trapp som er midtpunkt i stua først skal fornyes.

Løs lakk eller maling etc ved trappevangene må skrapes og pusses bort. Siden trappen er lakkert er det viktig at trinnene slipes, hvor mye som må slipes er avhengig av trappen. Trappen er ikke til for å gjemmes bort. La den få oppmerksomheten den fortjener, slik at også den blir en viktig del av interiøret, og ikke bare en praktisk konstruksjon for å bevege seg mellom etasjene.


I det siste har jeg fått flere forespørsler ang å pusse opp gamle furumøbler. Istedet for å svare hver på mail, tar jeg fram en kommode jeg pusset opp i fjor. Noen har kanskje sett den før på butikken sin blogg. Samme framgangsmåte ved maling av kjøkkeninnredning og dører.


Det er litt omgjort og mere utfyllende her. I praksis bør trappen demonteres før maling for å kunne nå til i alle kriker og kroker. Dersom det er hakk eller slitasje i treet må du i tillegg sparkle, noen ganger bør trinnene helsparkles. Resultatet blir ikke på langt nær like godt som en ny trapp som er fabrikkmalt.


Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere beiset eller lakkerte trappevanger og rekkverk. Bøk er hardtre, og det er et knallhardt materiale, enda hardere enn eik. Så fin kan en gammel og slitt furutrapp bli hvis man spanderer på den noen liter maling og noen timers jobb! De gamle dreide trappespilene i treverk er byttet ut med moderne spiler i rustfritt stål.


Disse er spesialbestilt hos Ivar Bråthen Mekaniske AS på Ottestad.

Teppeflisene er kjøpt hos Fargerike Hamar. Ikke akkurat fresh furutrapp , den så faktisk enda verre ut før sliping. Men det som er problemet med å male en trapp lysere er at den fort får stygge merker og hakk i trinnene.


Ja, maling slites, men når den første jobben er gjort går det faktisk veldig greit å male over et strøk. Beste tips ever-MAL ANNHVERT TRINN. Aha, slik kan du bruke trappen mellom strøkene. Malingen idag er hurtigtørkende og lukter lite. Du kan fint male på denne tiden av året uten å føle det store behovet for utlufting.


Interessert i fastpris for jobben. Det finnes egen maling for gulv og trapp. På gelenderet males det med vanlig grunning og oljemaling. På trappetrinnene males det med spesial gulvmaling som kan blandes i samme farger som resten av trappen blir malt i. Disse malingen fåes i vanlige fargehandlere. De fleste gulv kan males under forutsetning av at underlaget er rent og tørt, sier ifi.


Tregulv blir flott med maling , og både parkett og plank kan males enten det er ubehandlet, oljet eller lakkert fra før. Betong og linoleumsgulv kan også gjerne males. Jeg begynte å skrive noe om dette i mitt forrige innlegg, men droppet det da det ikke var det du spurte om innledningsvis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg