torsdag 15. juni 2017

Male impregnert gjerde

Male impregnert gjerde

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Reserver ditt Hotell i Male online. Hvis du har satt opp et trykkimpregnert gjerde på våren eller forsommeren, kan du vanligvis male det mot slutten av sommeren.


Selv om dagens malinger varer i mange år, må du påberegne litt vedlikehold i form av vask og soppfjerning. Når du er sikker på at gjerdet er tørt nok, er det stort sett samme fremgangsmåte som maling av andre treverk. Alle produsenter har egne serier for maling som er laget for å virke sammen.


Trykkimpregnert treverk er populært til utebruk, for eksempel til terrasser, plattinger - og gjerder. Selv om treverket er impregnert , har det godt av ekstra beskyttelse, men dersom du akkurat har satt fra deg hammeren, kan du puset lettet ut: Før du starter, må du passe på at det er helt tørt. Det gamle gjerdet er fra tallet og er nokså god stand. Men selvsagt enklere med impregnert materiale, da trenger man ikke male med.


Male impregnert gjerde

Impregnert tre kan gis trebeskyttelse med en gang det er tørt nok. Hvis treet står ubehandlet for lenge, blir overflaten brutt ned av sola. Det betyr at du må bruke mye mer tid på å slipe og rengjøre treet for å få trebeskyttelsen til å fungere optimalt. Derfor er det smart å male eller beise med en gang du er ferdig med å bygge. Selv om gjerdet ser rent ut kan det være soppsporer der som vi ikke ser.


Ved å bruke sopp- og algefjerner fjerner du dette, og unngår også at sopp utvikler seg fra undersiden av malingen. Trinn 4: Impregnering og grunning Siden gjerdet er trykkimpregnert trenger du ikke å impregnere hele gjerdet. I tillegg vil man normalt oppleve at det ikke er like fuktig som tidligere, forteller malermester Ole Andreas Klaveness. Treverket er altså ikke like fuktig når du kjøper det i butikken, og tørketiden er dermed betydelig kortet ned.


Våre tekniske eksperter i kundeservice besvarer daglig spørsmål fra dere kunder om hvordan male , hvilke produkter man skal benytte og gir mange gode råd og tips. Derfor tenkte vi, nå som sesongen for å male utendørs er godt i gang, at det var en god idé å vise dere svarene på noen av de vanligste spørsmålene her. Skal reparere et råttent gjerde.


Metallstolper er allerede på plass, trenger bare å oppgradere treverket i mellom. Lokalt kan jeg enkelt få tak i treverk som ikke er impregnert. Vil det duge å bruke dette hvis jeg maler det med impregnering for treverk eller må jeg kjøpe ferdig impregnert treverk fra en større forhandler? Spar penger - Finn Nettets Beste Tilbud!


Male impregnert gjerde

Som alt annet treverk, må også terrassebord behandles. Har du en annen type terrassebord (for eksempel Kebony eller kompositt), skal disse behandles annerledes. Behandling av trykkimpregnert terrassegulv kan vanligvis gjøres i løpet av den første sommeren etter montering.


Treverk skal alltid vaskes ned før du begynner å male. Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over, så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå. Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget. Gjerdet er kjempe-lekkert, det altså.


Godt det ikke er mer enn meter. Du kan bruke samme maling som på huset til å male gjerdet , men i mange tilfeller må. Gammelt treverk er i motsetning til dagens treverk er ikke impregnert. Har hatt et stakittgjerde ferdig impregnert (eller hva det heter) i år, og skal til å male det.


Det er av billigste sorten, og ganske spinkelt, men har. Felles for dette er at det kun er på områder med impregnert treverk. I rekkehusbebyggelse, eller eneboliger som ligger i rekke eller helt tett, er det også vanlig å benytte høye gjerder for avskjerming av uterom og kjøkkenhager. Når du skal sette opp et gjerde rundt hagen eller tomten din, er det også fint å ta hensyn til naboene.


Male impregnert gjerde

Det må vaskes og males. Hva passer best hos deg? Maler du gjerdet skikkelig, står det pent i mange, mange år, sier Jostein Brekka hos Jordan til ifi.


Så få med deg din kjære eller ungdommen i huset. Da går jobben mye raskere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg