tirsdag 27. juni 2017

Avstand mellom kjøkkenbenk og overskap

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Velg akkurat den fargen, stilen og innredningen du vil.


Kjøp kjøkken på IKEA.

Hos HTH dyrker vi en lidenskap. Se våre lekre kjøkkenløsninger her. Hva er vanlig avstand mellom benkeplate og overskap ? Etter jeg har plata taket og montert opp igjen overskapene, så vil avstanden fra topp skap til tak være ca 1-cm. For høye personer er 50cm mellom overskap og benk aaaalt for lite.


Har vært på noen sånne kjøkken, og så knapt henda mine når jeg arbeidet ved benken. Har du grei takhøyde kjør på med 70cm. Mange moderne kjøkken dropper jo også i stor grad overskap for å skape et mere luftig miljø.

Da blir billigløsningen fort unødvendig dyr. Det er bedre å få noen til å gjøre jobben riktig fra starten av. Overskapene går helt opp til taket, ingen glipe der. Det var veldig viktig da vi pusset opp kjøkkenet i fjor, før det hadde vi nemlig et stort mellomrom mellom overskap og tak og det var jo ubrukelig plass som bare samlet fett og støv. Ser vi estetisk på det, er det gjerne slik at stor avstand mellom benk og overskap gir et mer luftig inntrykk og utnytter høyden i rommet på en bedre måte, mens mindre avstand gir et mer kompakt uttrykk.


Det ene er ikke nødvendigvis bedre enn det andre, men avhenger av rommets størrelse, utforming, takhøyde osv. Men jeg tror absolutt jeg har sett større avstand også. Jeg anbefaler forøvrig takhøye skap, selv om det betyr litt klatring for oss som ikke er så høye. Smartpanel Kitchen gir kjøkkenet ditt et løft på rekordtid.


Platene er tilpasset veggen mellom benk og overskap og monteres på eksisterende vegg eller stenderverk. De beskytter mot søl, flekker og varme og er lette å rengjøre. Til gjengjeld er overskap ideelle til å utnytte plassen i høyden. Spesielt på mindre kjøkken er overskap velegnet til å forvandle plassen på veggen til verdifull oppbevaringsplass.


Du kan velge overskap både med og uten skapdører. En kjøkkenøy kan også monteres sammen av benkeskap og k-høye overskap for å gi ekstra oppbevaringsplass. Lar du benkeplaten stikke ut ca.


Vil du ha innbygd platetopp på øya, bør du tenke på hvordan du kan dra viftekanalen til hetta.

Hun legger til at det bør være minimum centimeter i avstand mellom kjøkkenbenk og overskap. Det gir et luftigere uttrykk. Man kan gjerne holde overskap og underskap i to ulike farger, fordi dette løser opp i uttrykket. Underskapene kan holdes i hvitt, mens overskapene kan være i en mørkere farge. Skal også montere en benkeplate som er 1cm tynnere en den gamle, så ny avstand mellom benkeplate og overskap.


Mange plasserer pendelen over bordet for høyt slik at bare toppen av hodet blir belyst i tillegg til at lyset blender. I de tilfellene hvor det er snakk om et pent, gammelt tak med stukkatur eller lignende, bør man unngå overskap helt opp til taket. Vi har en rekke kjøkkenskap og skapløsninger som gjør ditt kjøkken ryddigere og mer oversiktlig. Se alle mulighetene her! Planlegg hvor lysbuen skal begynne, og hvordan møbleringen skal bli.


Mange plasserer downlightsene uavhengig av hvor seksjoner og kap skal være, for så i ettertid oppleve at downlightene ble altfor nær skapene. Unngå kaldt og blålig lys Mange er redd for å få en kal blålig belysning dersom de velger LED-pærer, men velger du pærer med rett fargetemperatur, så skal ikke det være noe problem. Benk og overskap behøver ikke være symmetrisk ovenfor hverandre.


Dette syntes best på tegningen, men oppfattes ikke like ille i virkeligheten. Avstanden mellom komfyr, oppvaskbenk, og kjøleskap (det så kalte arbeidstriangelet) bør ikke være for langt. Vann og avløp kan ofte flyttes sidelengs uten større inngrep.


Mellom benkeplate og overskap er det bare en hvit vegg, som er vanskelig å holde ren, siden der er strie med litt mønster (fett etter matlaging er et styr å fjerne inni mønsteret) Vi har vurdert å ha fliser der, men synes det blir litt for kjedelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg