tirsdag 27. juni 2017

Legalisere cannabis

Mye tyder på at cannabis er en endestasjon, ikke et trappetrinn. I den grad det forekommer er grunnen ikke at en som prøver cannabis plutselig får lyst til å prøve heroin, men at langerne som selger cannabis tilbyr andre stoffer. Dersom cannabis selges på lovlige utsalgssteder vil dette ikke forekomme, enkelt og greit. Første europeiske land vil legalisere cannabis Går alt etter planen, trer loven i kraft om to år.


CANNABIS : Luxembourg ligger an til å bli det første landet i Europa som legaliserer all bruk av cannabis. Syntetisk cannabis har blitt et populært produkt som blant annet selges fra nettbutikker.

Stoffene kan ha helt andre skadevirkninger enn naturlig cannabis , hvis virkninger er godt kjent. Det har forekommet overdoser, kramper, nyreskader og dødsfall. Naturlig cannabis har svært lav giftvirkning både på lang og kort sikt, og gir ikke overdose. Bruken av cannabis øker blant Oslo-ungdom.


Bør vi legalisere cannabis for å. Slik kan du hjelpe til å legalisere cannabis. Her er noen av tingene du kan gjøre. Bli medlem eller verv en venn.

Klage til myndighetene, om du er straffet for personlig bruk og besittelse. Diskusjonen om legalisering av cannabis er heftig og polarisert. Mye følelser og mye skråsikkerhet er involvert. Ikke overraskende ser det ut til at sterke kapitalkrefter, ikke minst tobakksindustrien, jobber aktivt for legalisering internasjonalt.


Mange ulike agendaer ligger bak aksjonene for å legalisere. I dag er det lettere å kjøpe cannabis i en storby enn å kjøpe pils etter klokken 20. Unge Høyres landsmøte vedtok nylig å legalisere lettere narkotiske stoffer, et riktig steg i kampen mot de kriminelle.


Jeg mener at cannabis bør legaliseres. La meg forklare hvorfor. For det første: Cannabis er ikke djevelens plante eller roten til alt vondt, som enkelte vil påstå. Ikke misforstå – jeg prøver ikke å forherlige bruken av hasj.


Det er skadelige virkninger av det, som med alle andre rusmidler. FN klassifiserer cannabis som ett av de farligste stoffene, uten noe medisinsk formål. Den formuleringen er ikke revurdert på år, og derfor er det for få vitenskapelige studier av cannabis , er en del av kritikken i BMJ. Fremtredende politikere vil ha medisinsk cannabis.


Tankene sprer seg lenger og lenger inn i det politiske landskapet. Men dette året nedla politiet forbud mot hele arrangementet. Det var ikke et heldig trekk, siden Christie to dager senere skulle motta årets Fritt Ord-pris.

Det innså til slutt også politiet, og arrangementet ble tillatt. Cannabis og psykedeliske stoffer har stort skadepotensial, det er ingen hemmelighet at du kan få varige men av å bruke disse uvettig. Cannabis er kjent for at tunge brukere utvikler angst eller trigger andre psykiske lidelser som ligger latent, sistnevnte gjelder også psykedeliske stoffer, sier ikke at det skjer alle, men vi kjenner alle en eller to som har opplevd nettopp det.


Flytter vi på normer og aksept, som å legalisere cannabis , da flytter vi også på forbruket. For det tredje , og det er kanskje mitt viktigste poeng: problemene med ungdomskriminalitet er så komplisert og sammensatt at man aldri kan påstå at det finnes én enkel resept mot alle problemene. Vet det er vanskelig å lese det jeg skriver, men jeg har ikke sagt jeg er imot cannabis til trengede, men det er tullete å legalisere cannabis bare fordi noen syke folk trenger det. Om cannabis skal brukes som medisin, så greit for meg.


Men det er en annen diskusjon, og har ingenting med generell legalisering å gjøre. Er det noe som har vært mye i vinden om dagen, så er det debatten om man skal legalisere cannabis eller ikke. Unge Venstre er veldig for dette, noe de også har prøvd å fremme ved skolebesøk- men der har de blitt sensurert og beskyldt for å oppmuntre til narkotika. Medisinsk bruk og nytte av cannabis. Cannabis blir mye brukt i utlandet til behandling av mange sykdommer.


Autoimmune sykdommer, kreft, søvnproblemer, ADH pts smertelindring. I Danmark er det lovlig å kjøpe cannabis olje (til bruk i håndkremer men folk bruker den som medisin) og jeg kunne ønske at jeg kunne prøve dette. SVAR: Hei Så vidt vi vet er det ingen partier i Norge per i dag som ønsker å legalisere eller avkriminalisere cannabis.


Både Unge Venstre og FPU har enkelte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg