onsdag 29. mai 2019

Male vegger inne

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise inne. På tidligere malte vegger passer det fint å bruke interiør PVA-maling med glans 0 sier malermester Idar Sypriansen. For å slippe å kjøpe inn for mye eller for lite maling, bør du finne ut hvor mye maling du trenger til rommet du skal male. For å finne ut det, må du finne ut hvor store flatene som skal males er.


Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Tips når du skal male stue er supermatte vegger som gir ett elegant og tidløst uttrykk uten gjenskinn. Her finner du riktig produkt og farger!


Bestem deg for hva slags overflate du ønsker, og velg en rull som passer. En langhåret rull gir mer struktur på veggen , mens en korthåret rull gir en jevn overflate. Når veggene skal males , lar vi ofte lister og dørkarmer være hvite. Tenk nytt og mal dem i samme farge som veggen. Det gir rommet en rolig og harmonisk følelse.


Du kan også la dørkarmen skinne enda mer ved å male den i en annen farge og la fargen fortsette et stykke ut på veggen. Da får du en effektfull ramme rundt døren. Skal du male vegger og andre større flater sparer du mye tid på å slå over malingen i en malebøtte istedenfor et lite kar. Bøtten rommer mer, og du slipper å ta pause i et sett for å fylle på mer maling.


Du bør også bruke malerfilt for å beskytte gulvet der du står. Rene vegger er viktig for sluttresultat når du skal male og for at malingen skal få et godt feste. Original Forvask er spesielt laget for vask av overflater som skal males. Vask godt rent med vann etterpå for å fjerne såperester. Vi får mange spørsmål om man kan vaske med grønnsåpe eller salmiakk - og svaret fra våre malermestere er NEI.


Er du i det kreative hjørnet og har lyst til å prøve noe litt annet enn en ensfarget vegg ? I denne videoen og trinn-for-trinn-guiden kan du se hvordan du kan male en tofarget vegg med en utvisket linje mellom de to fargene. Reserver ditt Hotell i Male online. Har du en vegg du har hatt lyst til å male lenge, men ikke har fått gjort det enda?


Vi viser deg hvor enkelt det kan gjøres, så du endelig får jobben gjort. Begynn med å male flaten nærmest veggen med pensel, siden den er vanskelig å komme til med rull. For å unngå skjøter må du alltid male i lysets retning, det vil si fra vinduet og inn mot midten. Er det flere vinduer i rommet, begynner du å male fra det vinduet som slipper inn mest lys.


Dette er små miniruller med farge som kan påføres på et lite felt på veggen , slik at du får testet fargenyansen før du begynner å male. Få den tilsendt rett hjem i postkassen. Hvordan tester du fargen på veggen.


Bruk tiden inne på å male veggen du alltid har hatt lyst til å male , eller frisk opp fargen på veggen. Riktig vaskemiddel før maling inne. Lady Pure Color er Jotuns vakreste veggmaling noensinne. Når det gjelder hva du skal vaske med før du maler inne , er svaret til Dag Frogner Hansen egentlig enkelt: Bruk et spesialvaskemiddel som er anbefalt av malingsprodusenten. Normalt står dette på malingsboksen.


Male vegger inne

Vi i Jotun lanserte egne interiørvaskemidler for cirka to år siden. Skal du male både vegg og tak i et rom, må du alltid starte med taket. Mal i riktig rekkefølge. Sett heller penselen 5-meter fra hjørnet og mal inn, ellers kan du ende opp med for mye maling inne i hjørnet. Det finnes egne skråpensler for å male hjørner.


Disse er utmerket når du skal male inntil lister og vegger , samt ved maling av vinduer og sprosser, forklarer Westman hos IFI. Ikke mal på varm vegg eller i direkte sollys. Det ytterste malingslaget tørker da for fort og man får blæredannelse og et malingslag som lett kan sprekke opp.


Male vegger inne

Dette er særlig viktig når du grunner med oljemaling som skal rekke å trekke seg inn i treverket innen den tørker. Maler du én vegg og taket i en annen farge enn resten av rommet, vil dette gi en spesiell geometrisk opplevelse – som endrer seg etter hvilken vegg som males. I barnerom er det lov til å slå seg litt løs, også i taket.


Barn har jo et annet bevegelsesmønster enn oss voksne, – de er tross alt i full lek, gjerne oppne høyt og lavt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg