fredag 17. mai 2019

Montere takvindu

Finn montere takvindu hvis du ser nå. Ditt nye VELUX takvindu må monteres med inndekning. VELUX inndekninger er presisjonsprodusert for å sikre en vanntett forsegling mellom takvinduet og takmaterialet og dermed sikrer trygg og effektiv drenering av vann. Du kan velge mellom ulike typer og kombinasjoner av inndekninger som passer til ditt takvindu og takmateriale.


VELUX har et utvalg av tilbehør, som kan være svært nyttig, hvis du har et takvindu som er vanskelig å nå, eller du bare ønsker å oppgradere ditt VELUX takvindu. Fjern rammen igjen og fest deretter ”undertaks-kragen” med klammerstifter.

Begynn med sida av karmen. Form så den medfølgende ”kragen” etter lekter og undertak før du fester den. Oppe må du montere ei spesiell vannavvisingsrenne. Ved monteringen av inndekningene starter du nedenfra og slutter over vinduet. Har du har tenkt å bygge om loftet til noen ekstra soverom, melder det seg et problem.


Hvordan får du inn dagslyset på en tilfredsstillende måte? Et naturlig alternativ er et takvindu. Det koster ikke så mye, og det er ikke så vanskelig å montere.

Vet jo at det noen timers jobb å montere det men alikevel? Du kan montere et takvindu, nesten uansett hvilken takkonstruksjon du har. Men det er flere måter å løse oppgaven på. Først og fremst må du forholde deg til takets sperrer. Det er enklest å sette takvinduet mellom sperrene, men det krever at takvinduet kan være akkurat der du ønsker å ha takvinduet plassert i taket.


Dette gjelder både i bredde og høyde. Når mål på et vindu skal angis, er det karmens utvendige mål som gjelder, bredde ganger høyde. Generelt så lønner det seg å ha litt snekkererfaring når du skal sette inn vindu. Har du noengang sett hvor komplisert det er å få tettet rundt et takvindu og tilpasse steinene?


Snekkeren som satte inn takvindu hos meg holdt på en hel dag fra mårra til kvel uten å bli ferdig. Montering av VELUX takvindu : EDL inndekning for flate takmaterialer VELUX Norge. Skal du ha takvindu må du dypt i. Unsubscribe from VELUX Norge?


Gardinen leveres med en veggbryter. En oppladet gardin kan betjenes opptil 6ganger uten ny opplading fra solen. Solcellebetjente gardiner kan også betjenes manuelt. Vi har et stort utvalg av takvindu på lager.


Her finner du til enhver tid oppdatert varekatalog og tilgjengelighet på alle våre takvinduer.

Du finner også alle de ulike variantene i oversikten. Finner du ikke det du leter etter, ta kontakt med en av våre avdelinger. Les mer om hvordan du velger riktig vindu. BYGGTEKNISK FORSKRIFT Nye regler kan bety slutten for takvinduer. Tilfredstiller ikke myndighetenes forslag til nye energikrav.


Foto: SINTEF Byggforsk. Denne anvisningen beskriver prinsippløsninger for montering av takvinduer i skrå, isolerte, luftede tretak. Den viser eksempler på. Løsningen på problemet er et takvindu.


Med ett eller flere takvinduer kan du justere lysinnfallet slik at det for eksempel kommer lys i alle rom, eller slik at det også faller lys på trappa ned til etasjen under. Og tenker du strategisk før du setter inn vinduene, skulle det også være mulig å unngå mørke hjørner eller dunkle trapper. Men 3-dager burde uansett holde med mindre konstruksjonen ikke må endres - sperrer osv. Men noe tid utover dette er vel ikke kritisk. Dersom dere har kjøpt velux-vindu er det kun nøyaktigheten til snekkerne som er avgjørende.


En god snekker leser bruksanvisningen til velux nøye. Trappeganger, kjøkken, ba soverom, hjemmekontor – fantasien er din eneste begrensning! På disse kursene spisser vi oss inn mot forbedringene i den nye generasjonen VELUX takvinduer, sier teknisk konsulent Glenn Haugen. Montere takvinduer - kan jeg bytte ut selv?


Han er lærer på kursene. Etter en kort omgang med teori får alle praktisk øvelse med å montere et tvillingvindu med hjelpesperre. Det vil si to vinduer som står inntil hverandre. Om du skal skifte ut eksisterende takvindu med nytt trenger man ikke søke.


Send inn søknad på nett, hører du ingenting på uker er søknaden innvilget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg