torsdag 23. mai 2019

Sparkling av gipsplater

Sparkling av gipsplater

Finn de beste prisene på nettet. Denne filmen gir deg en enkel veiledning til sparkling av gipstak inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Det finnes forskjellige graderinger av hvor grovkornet sparkelmassen er, og ulike typer sparkel tilpasset tapet, gips eller tre. Kjøp rikelig med sparkel, men vær oppmerksom på at sparkel tørker inn etter én måned hvis det blir stående.


Som et alternativ til helsparkling kan du sette opp tynne gipsplater på veggen. Noen enkle tips får deg i målDet viktigste tipset for å få et godt resultat er å legge sparkel i tynne lag, samt å la sparkelen få tørke helt før den slipes. Du skal totalt sparkle i tre omganger.


Legg først sparkel i skjøten og drar av det overflødige med sparkelspaden. Riv av en lengde som er litt for kort. Så legger du sparkel i skjøten, drar av med sparkelen, og legger på strimlen.


Er det for store glipper der du skal sparkle vil massen tørke på utsiden av strimlingen. Skal du sparkle mellom skjøter av for eksempel gipsplater , finnes det gode hjelpemidler. Slik gjør du: Ta litt sparkelmasse på en mellomstor sparkel eller sparkelpalett og hold denne i én hån mens du har en sparkel i den andre hånden du påfører massen med.


Mange bruker gipsplater til dette. Før en gipsvegg kan males eller tapetseres må den sparkles for å utjevne skjøt og skruehull. Dette er en steg for steg guide for hvordan du får et jevnt resultat når du skal sparkle vegg med nye gipsplater.


Sparkling av gipsplater

Under har vi listet et minimum av produkter du trenger for å kunne lykkes med jobben. Vi har tidligere beskrevet hvordan du monterer gipsplater som en proff. Deretter må platene sparkles. Mediumsparkel: En lett sparkel som også er den vanligste.


Den kan brukes på skjøt- og flekksparkling av gipsplater og andre bygningsplater til innendørs bruk i tørre rom. Kan også benyttes til sparkling av puss og betong, eller som andregangspåføring over grovsparkel. Kantbeslag, som gir en sterk og presis avslutning av en gipsplatevegg, hvor denne avsluttes mot en ujevn overflate, f. Kantbeslaget tres på gipsplaten før denne monteres og sparkles inn når platen er montert.


Resultatet blir en jevn og sterk fuge mot tilstøtende konstruksjon. Sammenlign pris med oss! Legg på sparkel fra begge sider av hjørnet for å få en skarp kant. Her skal det dras godt av for å unngå for tykke sjikt. Fyll skjøten som skal sparkles med sparkel, press inn en brettet papirremse med en sparkelspade for å komme godt inn i hjørnet.


Veggplatene er også svært enkle å sette opp, og skjøtene blir rette og stabile. Alternativet hadde vært gipsplater som hadde krevd sparkling. Den jobben slipper vi med walls2paint.


Gipsplater er smart når du skal bygge innendørs, og det kan brukes til utallige prosjekter. Her på disse sidene har vi samlet en rekke gjør det selv-veiledninger som guider deg sikkert gjennom arbeidet med gipsplater. LES OGSÅ: Montering av gipsplater. Her viser vi grunnarbeidet og fremgangsmåten for maling av nye gipsplatevegger.


Grunnarbeid før maling på gipsplatevegger - Male vegger - ifi. Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg. Taket var perfekt de første ukene etter sparkling og maling, men så begynte skjøtene å bli synlige. Les Mer Jeg aksepterer!


Sparkling av gipsplater

Det ble mer og mer tydelig ettersom tiden gikk. Det samme skjedde med gipshjørner i veggene, synlige sprekker kom frem over tid. Malemesteren vi brukte var hyggelig og hjalp til, men vi var nødt til å ta en del av kostnaden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg