mandag 27. oktober 2014

Vaske kjøkkenskap

I andre skap kan du vaske med en mikrofiberklut som er vætet i oppvaskvann, men godt oppvridd slik at du ikke bringer mer fuktighet enn nødvendig i skapet. Skapene må være helt tørre før du setter inn igjen matvarer, servise osv. Benytt også anledningen til å kaste det som er gått ut på dato.


Har beige kjøkkenskap med en del fettflekker (rett over komfyren), har prøvd å vaske bort disse med en klut og zalo, men det funker ikke. Er redd for at sterkere saker vil ødelegge malingen. Hva er trygt å bruke? Har Cilit bang som jeg bruker på badet, men dette må jo være alt for sterkt? Har du flekker på finserviset kan du skånsomt vaske disse av ved hjelp av en blanding eddik og salt.


La blandingen sitte i over natten. Rens kjelen godt med varmt vann når du tømmer ut blandingen. Mannen min er fra Serbia og vår sønn heter Adam. Sørg for at du har ryddet nok plass til alt innholdet i kjøleskapet.


Vaske kjøkkenskap

Ta ut alt som finnes av mat i kjøleskapet. Kast alt som har sett. Det er alltid viktig å vaske overflater som skal males godt. Velg et vaskemiddel med gode fettløsende egenskaper.


La det tørke godt, slik at det er helt tørt før du begynner å male. Slip: Puss over overflaten med et finkornet slipepapir eller slipekloss, 1eller finere, for å få bedre heft. Men frykt ikke, det amerikanske interiør- og hjemnettstedet Apartment Therapy vet råd: Bruk litt salt og en halv grapefrukt til å vaske , og jobben går som en lek.


Slik gjør du: Strø litt salt på snittsiden av en halv grapefrukt. På jakt etter nytt kjøkken? Hos oss finner du et drømmekjøkken enten du ønsker et moderne eller tradisjonelt kjøkken. Vi har mange stiler, farger og løsninger. Hvordan tar man fettflekker fra kjøkkenskap uten å måtte skrubbe og ødelegge.


Kjøkkenskap er malt med LADY Supreme Finish (Best i test) Halvblank. Veggen er malt med LADY Balance. Se vårt store utvalg av knotter og håndtak fra Epoq, og finn den stilen som passer best på ditt kjøkken. Når du har en skapinnredning som er nøye gjennomtenkt, har du enklere oversikt over innholdet i skuffene dine samt kjøkkenskap.


Vaske kjøkkenskap

En funksjonell skap- og skuffinnredning gjør at du sparer tid i hverdagen, fordi det er enklere å finne de tingene du har bruk for. Kjøp separate deler og funksjonelle innredningsløsninger til kjøkkenet. Finn benkeplater, kraner, kjøkkenskap , kjøkkenskuffer og kjøkkenvasker samt hvitevarer. Sjekk ut utvalget vårt av kummer for kjøkken på IKEA. Legg plastfolie oppå skapene, de kan du skifte ut med jevne mellomrom og du trenger aldri tenke på å vaske der mer.


Synes dette var et evig slit før, og da vi pusset opp kjøkkenet i sommer var skap som når opp til taket det første vi ønsket å forandre. Men til takvask og vask av kjøkkenskap både ut og innvendig er grønnsåpe og salmiakk ett godt alternativ. Også enkelte vegger tåler denne type vaskemidler. Til gulv vil jeg anbefale støvsuging, tørr-mopping med microfiber og når det virker skittent, vask med f eks microfiber og rent vann, eller vanlig gulvklut og f eks Ajax. Men visste du at det faktisk ikke er alt du burde prøve å vaske med eddik?


Vaske kjøkkenskap

Eddik kan ikke brukes til alt. Ifølge Preben Ottesen, avdelingsdirektør ved avdeling for Skadedyr hos Folkehelseinstituttet (FHI) er det flere skadedyr som er gjengangere i norske kjøkkenskap. Listen over dyr som kan være i matvarene, er lang. De aller fleste har nok opplevd å få ett av disse i hus én eller flere ganger, sier Ottesen til Dinside. En stor enkeltvask gir god plass til å vaske større ting, mens en dobbelvask gir mindre plass til å vaske store ting i. Men med en dobbelvask kan du gjøre flere ting samtidig – du kan skylle av i den ene vasken, mens du skreller poteter i den andre.


Vurder derfor hva du kommer til å sette mest pris på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg