tirsdag 21. oktober 2014

Hvordan male innerdører

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Vi har det du trenger. Pusse opp innvending? Maxbo har innvendig panel! Hvordan male dør – inne.

Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av dører inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som. Døren med den helt superglatte, malte overflaten kan bare et profesjonelt fabrikkmalingsanlegg klare. Men sprøyting krever øvelse, og hvis du kan leve med den lille strukturen som en finhåret malerull gir, kan du fint male en dør eller en annen glatt flate ganske pent.


De vanligste modulmålene for innerdører er 7x2 8xog 9x21. I tabellen nedenfor finner du de eksakte målene for både disse og mange andre størrelser. Legg merke til at modulmålene avviker om du velger en pardør der dørbladene er like store.

Men man behøver absolutt ikke å være malermester for å få et perfekt resultat. Noen synes kanskje det er vanskelig å få en perfekt finish, spesielt på dører og lister. Det sier kategorisjef for byggevare i Coop, Roar Holthe.


Han påstår at det er så enkelt å skifte innerdører selv at absolutt alle kan klare det. Folk blir overrasket når de skjønner hvor utrolig enkelt det er å skifte innerdører selv. Alt du trenger å gjøre er å vippe av dørbladet og henge på et nytt.


Høytrykk eller høyt volum, lavt trykk (HVLP) sprøyter gjør det mulig å male flere dører på en gang. Nå har vi snart pusset opp hele huset, og det er stort sett alle dørene inne som gjenstår. De er av den gamle brune typen, og er helt glatte. Noen som har noen smarte ideer til å piffe dem opp?


Har lurt litt på å sette på noen lister, og så male dem. Men, der har det stoppet med lure tanker fra meg. Måltabeller for Innerdører.


I disse tabellene finner du våre standard mål på både dørblad og dør med karm. Det er som oftest gjort på få timer å skifte dører i et hus. Skal du skifte innerdører ?

Hvis hengslene du har fra før er av type snap-in, kan du la karm og listverk være urørt. Stort utvalg i innenrdør Sjekk utvalget her. Videor fra Jotun og Jordan som viser hvordan du maler innvendig dør slik at det blir fint. Otto viser deg hvordan.


Nå finner du deg selv overfor vanlig, uinspirerende innerdører , ett sted i rommet du kan ikke være helt sikker på hvordan å håndtere. Jeg har kjøpt ny leilighet hvor alle dører er originale teakdører fra 30-tallet. Tetningslisten skal ikke males. Dersom du maler gamle vinduer med kitt, skal du male over kitten og 1-mm inn på glasset for å sikre at vann ikke kan trenge ned mellom glass og ramme.


Når du skal male vindu, skal du male både karm, fals, kant og lister.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg