torsdag 16. oktober 2014

Male teglstein

Sammenlign pris med oss! MALING AV PEIS MED TEGLSTEIN : – Vask med JOTUN HUSVASK. Se til at underlaget er rent, fast og tørt. Er det mye sot i eller misfarginger i underlaget kan du grunne med JOTUN KVIST OG SPERREGRUNNING. Det er ikke noe problem å male muren.


Maling - Male mur - viivilla.

Det går fint å male teglstein eller en annen type stein muren er forblendet med. Fremgangsmåten er stort sett den samme som for alle andre malingsprosjekter. Påse at mursteinen er fri for fett og sot, rester fra stearinlys med mer, og at fuger og stein er faste og fine.


For best resultat påføres deretter en vanntynnbar sperregrunn. Jeg tenker derfor litt på å male muren, men ser ikke for meg hva som kan bli pent. Bak lag på lag med puss og maling kan det finnes en vakker teglvegg. I gamle bygårder ble bærevegger og skillevegger mellom ulike leiligheter ofte murt med teglstein og dekket med murpuss og maling. Teglsteinen var ofte rødbrun, ujevn i fargen og kanskje litt skadd.


Det var jo ikke så nøye, den skulle jo ikke synes allikevel!

Hvordan male tidligere behandlet pusset mur. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere behandlet pusset mur. Mur er et samlebegrep for mineralske underlag som f. Leca, Siporex, betongblokker og tegl.


Her i huset vårt er det jo faktisk murvegg, men ikke med det rustikke utseendet vi liker så godt. Denne muren er nok fra 70- eller 80-tallet, da det var så populært å bruke børstet rød teglstein. Jeg er vokst opp i et hus med en slik mur, og det er ikke det at jeg synes den er direkte stygg – den er bare litt for… rød!


Hos MAXBO finner du alt av teglstein , murstein og ildfast stein. Kjøp steiner på nett eller i butikk. Enkelt å male peisen selv En hvitmalt peis er fortsatt dominerende i norske hjem, men det er en smal sak å skifte farge.


En malingsrulle, en malepensel og et par timer til overs, så har du et nytt ildsted. Vårt brede sortiment av murstein er resultatet av generasjoners erfaring med bearbeiding av leire. Fra teglverk i hele Danmark produserer vi alt fra. Murstein av tegl er kunstig fremstilt av tørket eller brent leire. Teglmurstein er den mest vanlige, i hvert fall historisk, selv om en begrepet murstein også kan referere til naturstein og støpt stein (sementstein).


Høyt kalkinnholdet gir en lys eller gul teglstein. Impregnering som benyttes som vann- og smussavvisende behandling for mineralske sugende underlag som ubehandlet teglstein , puss, gassbetong etc. Forside Eksteriør, tak og maling Fasade i teglstein - pusse glatt og male ByggeBolig.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. De aller fleste tak kan males, kanskje bortsett fra teglstein og shingel. Du kan male både tak i takpapp, stein av sement og metall.


Hvis taksteinen er slitt eller falmet, takpappen har blitt tørr eller metalltaket flasser, så er det på tide å sette inn tiltak, sier malermesteren, som fraråder å utsette jobben til senere. For å myke opp litt, og fordi vi synes det er veldig kult, vil vi ha én vegg med eksponert murstein. Det får frem byggets alder, datidens materialbruk og håndverk. Er huset malt i en jordfarge, kan det være lekkert å male huset i en dempet versjon av husfargen – gjerne en lys jordfarge.


Dersom vinduskarmer og andre detaljfarger er malt i en diskret farge, kan gjerne denne fargen gjentas på grunnmuren for å skape en helhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg