fredag 10. oktober 2014

Hvordan male gulv

Gulv i alle fasonger og størrelser. Enkelt vedlikehold og antistatisk. Mange flotte farger som kan kombineres. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Du kan male veggene alt du orker, men om gulvet er feil, blir helheten uansett feil.


Er gulvet i god stan er det heldigvis ikke nødvendig å bytte det.

Da kan atmosfæren i stedet reddes ved hjelp av ny farge. I løpet av en helg er jobben. En ny farge på gulvet kan endre rommet fullstendig. Våg å ta inn farge også på gulvet.


Når vi skal forandre på noe hjemme, er den første tanken ofte å male veggene. Men du kan også gi rommene et løft ved å male en ny farge på gulvet. Husk da at gulvet trenger en maling med høy slitestyrke som tåler belastningene i hverdagen.


Vi viser deg hvordan du får et nytt gulv på en helg. Slik maler du gulvet !

Et grundig forarbei godt verktøy og en dose tålmodighet er det du trenger for å sikre et godt resultat. Men gode forberedelser er avgjørende for et godt resultat. Ujevnheter, riper og hakk bør utbedres før malearbeidet starter - det forsvinner ikke med et malingsstrøk! Det er fullt mulig å male gulv. Som mye annet, er forberedelser viktig når du skal male gulv.


Sørg for at underlaget er rent. Gode tips og råd om hvordan du enkelt kan male gulv og hvordan du behandler og tar vare på gulvet ditt. Med produkter fra TreStjerner kan du både lakke, olje, og male tregulv og parkett samt male laminat og gi nytt liv til hjemmet! Men husk det viktigste: Forarbeidet! Hvordan du starter arbeidet vil variere ettersom hvordan gulvet eventuelt er behandlet fra før, men i hovedtrekk gjelder følgende fremgangsmåte: Før du går i gang:Fjern eller dekk til gulvlistene med maskeringstape for å unngå søl.


I de aller fleste tilfeller er det helt problemfritt å male linoleumsbelegg. Det kan allikevel være lurt å sette en liten prøve for å se at malingen sitter godt. Mal et lite teststrøk på en lite synlig del av gulvet , og klor litt i det for å sjekke at malingen sitter. Gjør den det, er det ikke noe problem å male resten av gulvet.


Et litt slitent gulv med riper, merker og flekker drar ned helhetsinntrykket i rommet. Heldigvis er det enkelt å gjøre noe med. I videoen fra Beckers over kan du se enkel fremgangsmåte for å male gulvet.


Bruk en god gulvmaling som tåler litt.

STUA kan også ha glede av et gulv som er malt med epoxy. De fleste stedene er ikke slitasjen veldig stor, men for eksempel gangbanene og gulvet ved spisebordet er hardt belastet. Også på badet kan du male med epoxy – rett på våtromssikret, pusset vegg i dusjhjørnet. Du kan også blande kvarts i malingen til gulvet , slik at det blir.


Mal gulvet med et perfekt resultat ved at se, hvordan vores maler gør det trin-for-trin. Se hvilke værktøjer du skal bruge, og læs mere om projektet. Ved å kombinere et matt gulv og blanke detaljer gir du rommet et livlig og lekent preg. Både laminat, parkett, tregulv, betonggulv og linoleum kan males, og det er overraskende enkelt. Har du laminat eller parkett er det bare å male i vei så lenge overflaten er ren.


Skal vi tro ekspertene koster det hverken mye tid eller penger å male gulvet selv. Dessuten er det få gulv som ikke kan males. Du kan først og fremst male tregulv, men også laminat, parkett og betong, sier Kristian Sørli, markedssjef i Fargerike.


Nøyaktig hvordan du går frem er avhengig av gulvet du skal male. Les bruksanvisningen på det produktet du skal bruke, det står ofte mye nyttig informasjon som gjør at resultatet blir bedre. Rør godt i spannet minst 1-minutter. Noen moderne laminatgulv og gulvbelegg kan være vanskelig å male på. Gjør en liten prøve i ett lite synlig hjørne.


Deretter bør du slipe gulvet. Vil du male et lakkert gulv , skal du slipe det helt matt. Når du har slipt gulvet , skal det vaskes i rent vann slik at det er helt rent og støvfritt.


Hvorfor skal du male tregulvet ditt? Med malte gulv kan du oppnå et flott resultat som gir nytt liv til hjemmet. Hvis gulvet er svært slitt kan det også brukes som en midlertidig løsning før en mer omfattende runde med sliping og etterfølgende behandling.


Malte gulv gir innredningen ro ved at underlaget er ensartet over hele flaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg