mandag 7. mars 2016

Hvor høyt skal bilder henge på veggen

Bevar minnene i en vakker og personlig fotobok. Bestill lett online her! Det er vi stolte av og veldig glade for.


Informasjonskontoret for farge og interiør har følgende tips til deg som skal henge opp bilder : Ikke heng bildene for høyt på veggen , gå ut fra øyehøyde slik at blikket treffer omtrent i bildets sentrum. Har du mange bilder som skal henges opp, velg gjerne ensfargede vegger , mønstrete tapeter er mer krevende her.

Skal man henge opp en komposisjon med bilder starter man først med å avgrense en del av gulvet som er like stort som veggplassen man skal bruke. Legg bildene ut over slik du ønsker å henge dem opp. Deretter finner man noe å stå på , slik at man kan se ned på bildene. En TV som henger flatt på veggen , omtrent som et maleri, har vært drømmen helt siden de første flatskjermene ble lansert.


Likevel ender altfor mange med å dumpe TV-en på det gamle TV-bordet. Mange vegrer seg for å borre i veggen , strekke ledninger eller binde seg til en bestemt plassering hvor TV-en skal plasseres. Et moderne veggfeste.

Høyt eller lavt-I et galleri er det ikke møbler, man står og ser på bildene. Henger du opp bilder med en rett under- eller overkant blitt utrykket ryddig og rent. Har du bilder i mange ulike størrelser kan du ta utgangspunkt i et indre kryss samler komposisjonen selv om ytterlinjene ikke er rette. Plassering av bilder på veggen.


Her er våre beste tips for å planlegge, plassere og henge opp veggbilder. Hvis du har plass, avmerk et område på gulvet med maskeringstape, som tilsvarer størrelsen på veggen. Gå opp på en krakk og se for deg at du ser bort på veggen.


Hvis du vil at TV-en bokstavelig talt skal se ut som et maleri kan det nok være greit å henge det litt ekstra høyt , men til vanlig TV-titting ville vi sagt dette er for høyt opp fra gulvet. Jeg har lagt inn rør i veggen for tv og hjemmekino og slik røra er plassert nå vil det være 100cm fra gulv til bunnen av TV! Dette er en som er 71cm høy så det vil si at midten av TV har en høyde på 135.


Jeg sitter i en sofa 430cm unna TV, hvor høy sofa er i sittestilling vet jeg ikke da jeg ikke har kjøpt ennå. Følg linjene på den veggen der du skal henge opp et maleri. Tenk på området omkring når du skal kjøpe maleriet.


Da ser du fort hva som fungerer sammen og du har mulighet til å bytte rundt på formen på bildeveggen, uten å først lage hull i veggene. Bak har jeg hjørnesofa. Hvor høyt skal høyttalerne foran henge på veggen ?

Tenkte å henge de litt høyre her slik at man ikke skaller hode i dem og heller vinkle de litt ned. Sofa er 5cm fra bakveggen. Sitter med hodet kanskje 30cm fra bakveggen. Bør bakhøyttalerne stå 30cm fra veggen også eller lengre unna og vinklesbakover eller andre.


Når man skal henge opp flere bilder sammen på en vegg , pleier man å anbefale at man henger alle bildene i rett linje i nederkant eller overkant. Hvis bildene henger over sofaen, kan det være greit at bildene henger. Er det noe referanse på hvor høyt lerretet skal henge ? Jeg klarer ikke å henge opp ETT bilde på en stor vegg jeg.


Skal du henge opp bilder i solrike rom bør du velge museumsglass. Må ha grupper med bilder hengende på slike steder. Og den nederste kanten på rammen må være i samme høyde. På mindre vegger har jeg ingen problemer. Vi prøvde med et stort bilde på en stor vegg , men det føltes som om veggen falt i hodet på oss når vi satt i sofaen.


Når du sitter hjemme i godstolen og skal se på TV, er ideell høyde for blikket ditt omtrent en meter over gulvet. Den nye skjermen skal altså ikke henge oppunder taklista eller i malerihøyde. Vi har vel kanskje alle vært borti utfordringen med å henge opp lamper og bilder hjemme. Det skal forsøksvis henges rett og pent, i tillegg kommer utfordringen med hvor høyt de skal henge ? Når du skal henge bilder eller mindre gjenstander på veggen er det greit å tenke på at man skal ha riktig verktøy på plass.


Alt finner du hos din lokale Jernia! En vater eller en krysslaser er essensielle verktøy for å kontrollere at flater, bilder og linjer er nøyaktig vannrette eller loddrette. Prøv å ta en hel serie med bilder med tanke på at de skal settes sammen til “ett bilde ” på veggen.


Ta mange små bilder , og heng dem ved siden av hverandre, i stedet for å montere ett stort. Ta flere bilder av for eksempel et ansikt eller kanskje en kroppsdel og heng dem opp i en serie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg