onsdag 16. mars 2016

Når kan man male trykkimpregnert

Reserver ditt Hotell i Male online. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Slik unngår du stygge malingsflekker når du skal male ute. Her er ekspertenes tips for å unngå malingsflekker på vinduer, terrassegulv og møbler utendørs. Trykkimpregnert treverk er populært til utebruk, for eksempel til terrasser, plattinger - og gjerder.


Når kan man male trykkimpregnert

Selv om treverket er impregnert, har det godt av ekstra beskyttelse, men dersom du akkurat har satt fra deg hammeren, kan du puset lettet ut: Før du starter, må du passe på at det er helt tørt. Hvordan male ny ubehandlet kledning. Denne bruksanvisningen gjelder for ny ubehandlet kledning. Treverk er den mest benyttede kledningstypen i Norge.


Ubehandlet treverk brytes hurtig ned av sollys, derfor er det viktig å overflatebehandle kledningen så hurtig som mulig. Våre tekniske eksperter i kundeservice besvarer daglig spørsmål fra dere kunder om hvordan male , hvilke produkter man skal benytte og gir mange gode råd og tips. Derfor tenkte vi, nå som sesongen for å male utendørs er godt i gang, at det var en god idé å vise dere svarene på noen av de vanligste spørsmålene her.


Når det er tørt skal man påføre både grunning og toppstrøk slik som ellers er vanlig ved utvendig arbeid. Både ubehandlet og trykkimpregnert tre forvitrer i sol, vær og vind. Står det for lenge ubehandlet vil det bli sølvaktig grått i overflaten. Dette grå treet må stålbørstes og vaskes bort før man kan behandle det videre.


Alt treverk skal være rent, fast og tørt før behandling. Dermed får man en litt mer kontrollert uttørking, og slipper tørkesprekker. Så lar jeg det stå til treverket har tørket ut før jeg maler. Impregnert tre er teknisk sett holdbart uten vedlikehold. Ubehandlet trykkimpregnert tre vil etter hvert miste grønnfargen og få en naturlig gråfarge som mange liker.


Når man ofte velger å overflatebehandle treet er det hovedsakelig av estetiske hensyn. Når beisen brekkes i en maskin er det noen farger man rett og slett ikke får lov til å velge når maskinen er stilt inn på beis. UV-stråler er en måte å beskytte treverket på. Terrassebeis skal i tillegg beskytte en stort sett horisontal flate som er utsatt for regn, og hvor vannet ikke lett renner unna. Når terrassebordet legges, legg de riktig vei slik at krumningen kommer opp.


Da unngår man at vannet blir liggende, i stedet renner vannet lettere av. Terrassebord er søkk våte fra butikken, sørg for at de tørker godt opp før du beiser. Tørkingen kan ta opptil fire uker. Glatte flater og spesielt trykkimpregnert matriale er et generelt problem når man skal male. Men alt av treverk bør behandles.


I teorien heter det seg at et underlag skal være rent, fast og tørt (maks fuktighet) før man skal behandle det. Siste punkt er problematisk når vi kommer inn på trykkimpregnerte matrialer. Olje bør påføres årlig.


Slik gjør du det: Rengjør trykkimpregnert treverk godt ved bruk av terrasseskrubb eller terrassevasker før du setter det inn med olje. Det beste er å grunne kledningsbordene før oppsetting. Vask og rengjør overflaten Tidligere var saltutslett vanlig på trykkimpregnert tre, nå brukes ikke så mye salter ved impregneringen som før, derimot må vanlig skitt og smuss, løse fibre og død ved fjernes før overflaten behandles. Grunningsmalingen kan både være enten pigmentert eller klar i fargen.


Når kan man male trykkimpregnert

Det er to typer treverk, uhøvlet og høvlet. Pigmentert grunning brukes når kledningen skal overmales. Ved beising bør en klar grunning velges, siden underlagets farge vil påvirke finishen. Industriell grunning inneholder mer pigmenter enn de grunningene vi påfører selv. Fordi trykkimpregnert tre inneholder impregneringsvæske, kan det være en utfordring å male.


Som utgangspunkt burde man gi trykkimpregnert tre trebeskyttelse. Derfor er det en god idé å trebeskytte trykkimpregnert tre. Slike blærer punkterer når man trykker på dem og de klistrer seg da fast til underlaget. Linoljeblærer forekommer særlig på solutsatte steder.


Når kan man male trykkimpregnert

Malingen vil løsne fra underlaget og forsvinner ikke ved trykk. Utbedring er å fjerne all maling og male på nytt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg