onsdag 9. mars 2016

Male paneltak hvitt

Det er antakeligvis mange millioner kvadratmeter med paneltak i Norge, og mange av disse kan nok trenge et strøk maling. Mange tror sikkert at det å male panel i taket er både vanskelig og veldig tidkrevende, men med riktig fremgangsmåte og utstyr er det en overkommelig øvelse for alle, sier Jostein Brekka, fag- og utviklingssjef hos Jordan. For én ting er å male et panelt tak i vanlig meters høyde.


Vårt tak, derimot, er 4-meter over gulvnivå enkelte steder. Så årsaken til at tidligere eiere ikke hadde malt taket var nok rett og slett at de ikke så for seg hvordan jobben skulle kunne gjøres uten å risikere liv og helse. En smal sak å male paneltak ? Jordan Mange kvier seg for å male taket – med en viss grunn!


Men med riktig verktøy, gode arbeidsmetoder og kvalitetsmaling vil jobben være både enklere og raskere enn fryktet. Hvis du vil male paneltaket hvitt ,. Skal male et gammelt paneltak hvitt og lurer på hvilken glansgrad jeg skal gå for. Har alltid brukt på listverk og på selve taket, men rommet er ganske mørkt og flere jeg kjenner har gått opp til også i taket. Hvis man ønsker å være enda mer effektiv, kan det lønne seg å ha to forlengerskaft. Det å male paneltak er også en veldig fin oppgave å være to om.


Da kan den ene påføre med rull og den andre etterstryke med pensel, sier Brekka. For å oppnå et godt resultat, er det også viktig å huske forarbeidet. En splitter ny farge ble også introdusert, nemlig korallfargen Sorbet. Den er også superfin sammen med sort, grått og greige.


Sorbet er rett og slett en perfekt farge å male detaljer me og du får et splitter nytt uttrykk på veldig kort tid. Her finner du beskrivelser på hvordan du kan male inne. Hvis man velger kvistlakk, bruker du spritbasert kvistlakk hvis du skal male med oljemaling, og akrylbasert dersom du ønsker å bruke løsemiddelfrie malinger, forklarer eksperten. Er panelen din veldig mørk, kan det lønne seg med to lag grunning. Slurver du med grunningen, er det store muligheter for at du lurer deg selv.


Det kan være vanskelig å finne riktig hvitfarge når man skal male. Her hjelper Nina deg å finne den perfekte hvitfargen på lister og detaljer. Reserver ditt Hotell i Male online.


Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Du kan gjerne male litt inn på taket. Så er det tid for å rulle taket, forlengerskaft gjør jobben mye lettere og raskere.


Male paneltak hvitt

Rull like langt som du har malt listene. Planlegg malingen, vi vil male i kors – i begge retningene. Vi begynner med å male fra vinduet til høyre, neste strøk legger vi fra vinduet slik at vi maler med lysinnfallet.


I beis kan man tilsette ganske mye mer hvitpigment, farge hvitkalket, og man skal kun ta et strøk pga bl. Mer hvitt , med mindre jobb. Se over taket om det er noen sprekker eller lampepunkter som skal flyttes hvor det er gamle hull. Da tetter du igjen hullene med akryl, før du går i gang med å male , sier Sypriansen. Start med kantene – Når vi skal til og male tak, er det viktig å gjøre det samme som vi gjør når vi maler veggene.


Det betyr at vi maler kantene først. Det er anbefalt å velge ulike grader av matt- og blankhetsgrad i forhold til om du skal male tak, vegger eller møbler. Spør butikkpersonalet, så får du hjelp med å velge riktig maling.


De kan også hjelpe deg med å velge rull. Det er vanligst å male taket hvitt med en helmatt maling. Hvitt reflekterer lyset og får rommet til å se større ut, men det kan også være fint å male taket i en farge som ligger nær veggfargen. På veggene har vi latte og krem.


Det første taket vi malte var stua for flere år siden. Vi malte først eggehvit, men det var litt mørkt, så vi tok over med helt hvitt. Etter hvert har vi malt oss gjennom hele huset. Det er masse arbeid og male tak, men verd arbeidet når man ser hvor fint det blir.


Forside Tapet, farge og maling Bad: Panel i taket, skal males hvitt , spesielle krav til malingen? Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Maleren viser hvordan du maler en innervegg med panel med perfekt resultat.


Her følger våre tips til hvordan du får best resultat når du skal male panel, enten det er panelvegg eller. Hva gjør jeg med et gammelt paneltak for at det skal bli hvitt ? Dette er et spørsmål som ofte stilles våre forhandlere. Mange har panelvegger og -tak som de ønsker å male og lurer på hvordan de skal gå frem for å få et flott resultat.


I mine prosjekter anbefaler jeg nesten alltid å male tak og vegger i samme farge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg