tirsdag 28. juni 2016

Gammel låve

Teamet demonterer en gammel bindeverkslåve med treplugger, metallnagler, stålbolter og flere bjelker. Gammel låve ble designbolig Eieren er inspirert av Japans arkitektur. MODERNE MIKS: Hovedrommet har møbler i en lett og elegant stil: Hengestol fra Sika Horsnaes, Prana Home spisebord i sink og glass, Cool stoler fra Danform, Fogia Morris elementsofa, sofabord i mangotre fra Schoff, pute fra Mimou og stålampe fra Foscarini. Den billigste annonsen ligger ute til Kr.


Sjekk ut alle annonser fra hundrevis av.

Unik stor tømmerlåve. Kunden, en gammel dame i årene, hadde flyttet nærmere sine to døtre for å pensjonere seg, og kjøpte en stor tomt med både hus, låve og flere andre bygninger, forteller Prentis Hale fra SHED til klikk. Det er vel på tide både ta ett første store prosjekt her og komme i gang med vår gamle låve. Litt dårlig samvittighet da vi har pusset opp bavaskerom, soverom, bytta terrasse etc.


I skjærgårdsparadiset Tvedestrand har en gammel låve som hadde stått ubrukt i år blitt det nye hovedhuset. For eieren var det ikke lett å se den løsningen komme. Jeg kom i prat med kunden som hadde et sommerhus i Tvedestrand med en gammel låve som ikke tjente noen nytte.


De som kjenner Enkel Bygg vet at vi tar på oss alle typer oppdrag, også det som er langt utenfor det ordinære.

Det er i dag vanlig å forveksle betegnelsen løe med låve. Låven var opprinnelig et rom i løa, der kornet ble tresket. I nyere tid har både løa og låven blitt rom i gårdens store driftbygning, og denne bygningen kan kalles både uthus, løe, låve eller fjøs. Jeg har blant annet laget kjølelager og driver nå på med plantørke i gammel låve her.


Jeg er avhengig av god høyde under taket og har derfor lagt H-bjelker oppå langsmed kjørebrua, for å kunne ta unna stolper under. Jeg har klammer rundt H-bjelken og under den langsgående trebjelken under brua og oppigjen. Driver moderne mangesysleri i gammel låve Har både konferansesenter, overnatting og klatrepark. Annerledes hotell: Låven på Asak Søndre er ombygd til en moderne konferansegård med soverom. En slik endring berører dermed både plandelen og byggesaksdelen i plan- og bygningsloven (pbl.).


Dette er et omfattende tema og det er ikke rom for å gå i detaljer her. Opprinnelig låve måtte rives. Ny låve ble satt opp ved hjelp av gammel byggeskikk. Byggevarer ble levert av Stangeskovene Fetsund. Les mer om prosjektet her.


Bygg og Bevar er et nettsted for deg som bor i - eller jobber med gamle hus. Her finner du artikler, fagstoff, verktøy og mange interessante temaer.

Vi hadde en gammel flott låve. En av de som står der litt uberørt av tidens tann. Vi tenkte at denne må vi gjøre noe me og at her kan elevene lære om restaureringsprinsipper, om gammel byggeskikk og gamle bygningsteknikker, sier Lars Ligaarden, primus motor for prosjektet og tidligere rektor på Snertingdal skole. Det var nå eller aldri. Restaurering av gammel låve.


Råten i kufjøset er omfattende, taket lekker, og vinduene er ødelagt. Vakkert med gammel bordkledning, men ikke så veldig praktisk. Den må vi nok bytte ut med noe av litt nyere dato. Her lages det stillas, egnet til vårt bruk.


Nye bjelker må på plass, så vi har noe å feste ny bordkledning i. Selvsagt hadde vi liggende noe vi kunne bruke i passende lengder. Fra gammel låve til miljøhus. På Valle i Bodø ligger Andresgården. Her er låven som vi drømmer om å forvandle til et miljøvennlig hjem. Så skulle vi jo bygge om en gammel låve til vår bolig.


Det var viktig for oss å ha respekt for opprinnelsen til bygget og tidsalderen den er bygget i. Vi bygger i låve -stil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg