onsdag 22. juni 2016

Maling av ytterdør

Langtidsholdbare vinduer og dører. Benytt deg av vår kampanjepris! Du bestiller enkelt på nett. Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk!

Denne bruksanvisningen gjelder for maling av ytterdører. Ytterdører krever andre malinger enn det som brukes på kledning. Nye dører leveres i dag ferdig malt, disse kan du normalt overmale. Den etterlater et minimum av spor i malingen. Neste forutsetning handler om malingen, og her kommer maleren med et godt tips: mellommalingen, den du bruker etter en eventuell grunningsmaling (til ubehandlede flater) og før toppmalingen, skal du blande av cirka prosent grunnmaling og prosent topp­ maling.


Det blir lettere å få et mer profesjonelt resultat - helt enkelt. Følg våre enkle trinn for hvordan male ytterdør.

Bruk maling - og lakkfjerner og les produsentens bruksanvisning nøye. Når døren er grundig renset og vasket, kan du pusse slik at flatene blir rene og pene. Skraper og pusser du helt ned til bart treverk, må du grunne før du maler.


Når det gjelder valg av maling er det viktig å tenke på at en dør står ute hele året. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. En ytterdør må også holde tett mot kulde, støy og være vanskelig å bryte. Her får du malingsekspertenes beste tips til vinteroppbevaring av maling.


Maskeringsblad kan også være et praktisk hjelpemiddel. Vi anbefaler bruk av hansker. Tregheta kom av at hengslene hadde gitt seg litt, og ett par egen lagde foringer som løftet døra ett par mm på hengslene fikset dette, og vi valgte å male døra med blå olje maling som vi har på alle pynte bordene på huset. Resultatet ble meget bra.


Alle tror vi har kjøpt ny dør. Renoverte også verandadøra i fjor. Hvilken maling skal man male ytterdør med? Byggmakker kan dører.

Den dekker godt på kantene og tørker raskt slik at man kan male to strøk på en dag samt at man slipper å få rusk som insekter, pollen, frø, gress etc. Har du teak ytterdør ,. Trenger ikke stort mer enn dette. Maling av utgangsdør. I helgen har prosjekt maling av ytterdør vært det store.


Med vårværet kommer også denne trangen til å friske opp ute gjør den ikke? Det var noen som sa til meg at denne lysten til å stelle i hagen og ordne ute, forsvinner i takt med hvor lang tid man har bodd i hus. Tørk grundig over dørbladet med rødsprit for å fjerne mest mulig av fettet i treverket.


Skru av beslag og bruk skrape for å fjerne ujevnheter og oljerester. Bruk fint slipepapir eller en pussekloss og gå over alle flater. Ta en ny omgang med klut og rødsprit for å fjerne pussestøv. Deretter bruker du en god utendørs grunning. Tørk godt før påføring av olje eller maling.


Hengsler og beslag må smøres regelmessig med f. Etterbehandling av din malte ytterdør gjør du etter behov og slitasje. Lurer du på hvilken farge som er brukt i malingen på døra? Til en slett dør passer det med en rull med medium eller kort luv i bredde centimeter. Det er stor kvalitetsforskjell på maleruller.


En god rull har luv som tar opp mye maling , som ikke drypper, spruter eller feller fiber, og som legger igjen et jevnt og dekkende lag med maling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg