onsdag 22. juni 2016

Jordslag markise

Lave fraktkostnadene! Over år med fornøyde kunder. Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Jordslag eller grønske. Disse vises som mørke flekker.


For å forhindre jordslag bør du jevnlig børste bort støv og smuss, og skylle markisen med hageslangen. Dersom markisen rulles inn i våt tilstan må den snarest mulig rulles ut igjen for å kunne tørke. Den bør ikke være innrullet våt i mer enn 2-dager. Markiser har naturlige begrensninger i vind.


Hvor mye vind den enkelte markise kan tåle er avhengig av fabrikat, størrelse og innfestning. Det er rett og slett mugg som vokser på tekstilene når de ligger lagret fuktig. Båtkalesjer er ofte veldig utsatt for dette, da de ofte er fuktige under lagring, men klær kan også få det. Fjerning av jordslag kan gjøres på følgende måte.


Husk bare at markisen bør ha minimum graders fall for at regnet skal kunne renne av duken. Så snart jobben er gjort, bør du sørge for å impregnere duken med teltimpregnering. Det beskytter markisen mot vær og vin og gjør den mer motstandsdyktig mot jordslag.


Når markisen er montert. Den gangen fikk jeg også en blikkenslager til å knekke et “deksel” til å montere over markisen , for å beskytte denne i innrullet tilstand. Problemet er bare at jeg var litt for gjerrig i målene jeg ga blikkenslageren. Det kan være utfordrende å fjerne jordslag og sopp når en først har fått det på markisen , båtkalesjen, eller muren.


Jordslag markise

Vi har produktet som er tilpasset akkurat dette. Merk at markisen må ha minst graders fall ifm. Det er viktig at dette ikke skjer da innfestingen kan gi etter ved.


Her gir vi deg noen gode råd og erfaringer om hvordan fjerne jordslag fra stoffseter, kalesje, interiør og annet. Denne metoden funker på fleste tekstiler. Få ting er så kjedelig som å få jordslag på puter og tekstiler. Det er ikke farlig, men heller ikke spesielt dekorativt. Her er noen tips til hva du kan gjøre for å forsøke å få vekk de skjemmende flekkene.


Har du først fått jordslag på markiseduken kan du lage et blandingsforhold hvor du. Lar du markisen stå urørt, kan den lett få jordslag og grønske. De er ofte skitne, og det kan ha dannet seg et jordslag som er vanskelig å få vekk.


Men ikke umulig, PlussTid har rådene. Bruk bøtte eller hageslange for å få skylt godt med rennende vann. Slik rengjør og vedlikeholder du markisen. Fugleskitt, sur nedbør og forurensning er ikke bra for markisene.


Grønske og jordslag kan skape skjolder og stygge merker. Like sikkert som blomster skal plantes, bør markisen få en vårvask og gjennomgang med såpe og vann. Har du nettopp vasket vinduene og sett at markisene også kunne trengt en runde med vann og såpe? Det er lurt å rengjøre markisene dine for å fjerne veistøv.


Hvordan vaske bort jordslag fra markise. Hvis du har fått mørke flekker på markisen , kan det hende at det er jordslag. Fremgangsmåte for å vaske bort jordslag fra markise : Det finnes egne vaskemidler å få kjøpt mot jordslag , eller du kan prøve med en blanding av eddikessens () og vann.


Slik fjerner du jordslag , merker og annet smuss. La tekstilene du skal fjerne jordslag av ligge i bløt i denne løsningen ett døgn før du vasker de på vanlig måte. Større tekstiler kan man bare skylle godt i. Det er antydning til jordslag på kalesjen min og jeg er i behov for mer kunnskap om emnet. Midlet kommer i en praktisk ejektorflaske som kobles direkte på hageslangen og sprøytes ut over markisen. Flasken sørger for at doseringen blir riktig.


Hva er betingelsene som fører til. Det faller pollen, veistøv og sur nedbør på markisen. Pollen blir liggende i duken, og etter noen år begynner det å spire og gro litt, det blir til jordslag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg