onsdag 8. juni 2016

Innrede små rom

Lær deg å sette pris på de mange fordelene ved liten plass. Små rom krever generelt færre møbler og tilbehør slik at du slipper godt unna budsjettmessig. Det kan være en utfordring å innrede slik at du får plass til alt uten å overmøblere, med begrensede kvadratmeter til rådighet. Lur øynene dine til å tro at rommet ditt er større enn det egentlig er.


I denne bloggposten gir vi deg enkle råd til hvordan du kan innrede en liten leilighet. Råd 1: Plasser et speil overfor vinduet ditt.

Speil blir ofte brukt i små rom for å skape inntrykk av et større rom. Det beste trikset er å plassere et speil overfor vinduet ditt. Se julegavetipsene våre for store og små.


Se alle IKEA Family-tilbud. Her finner du en oversikt over alle tilbudene våre. Book en interiørdesigner. Få hjelp av en interiørdesigner på nett eller varehus.


Smarte oppbevaringsløsninger.

Få gode ideer til smarte oppbevaringsløsninger. Mer lys, luft og plass å bevege seg på kan gjøre at selv små og mørke som fremstår som større og luftigere enn det de i realiteten er. Aller helst bør du finne et annet rom det kan være i. Senger med innebygd oppbevaring gjør at man sparer masse plass, i tillegg til at man får god søvn. Små soverom blir ofte fort rotete fordi man drar ut klær som slenges på gulvet, og så lukker man kanskje døren i stedet for å rydde. Kanskje garderobeskapet heller skal være ved badet?


Nips og pynt stjeler plassen rent visuelt i et rom , og da spesielt i ett som ikke i utgangspunktet er så stort, forklarer Baalstad Svor. Jo glattere og enklere overflater i rommet får lov til å være, jo større vil rommet virke. Belysning har mye å si for hvordan et rom oppleves. Tenk at belysningen skal passe til stuens og sonens funksjon.


Avslapning, bespisning, arbei lek og lesing er aktiviteter som krever ulik belysning. Lag en skisse over stuen og de ulike sonene og se hvilke behov du har. Velger du en særegen lampe skaper du et spennende blikkfang i rommet. Sengen og garderobeskapet er selvsagt de viktigste møblene i dette rommet, men når du legger til små møbler som en benk eller en krakk, får du et fleksibelt rom som du kan gjøre om på etter dine egne behov. Vår interiørstylist anbefaler.


FAVRBRO garderobeskap kombinerer en flott eikeramme med hvite dører i et smart design. Hverdagsprodukter med fin emballasje egner seg godt på hylleplass! Synnøve Skarbø har bodd på kvadratmeter.

Her er hennes beste tips til å innrede på liten plass! Med fototapet og maling kan du innrede rommet akkurat slik du vil ha det. Velg blant ferdige motiver fra produsentenes egne bilder, fargekart og kolleksjoner, eller bruk et av dine favorittbilder til tapet eller mal med uventede sjablonger. Mulighetene for tenåringen er uendelige. Her er et par tips til hvordan du kan utnytte plassen i et lite bad maksimalt.


I små rom og leiligheter kan det være lurt å planlegge innebygde oppbevaringsløsninger. Tenk lange linjer og hele, sluttede former, sier interiørarkitekt Adele Kløve. Hvis du for eksempel trenger mange hyller, kan du samle dem på én vegg fremfor å spre dem flere steder i rommet.


Mange små møbler kan virke rotete. I små leiligheter er ofte kjøkken og stue slått sammen. Du kan godt velge én farge på den ene kjøkkenveggen og en annen på de andre veggene, og ha en sterk farge mellom over— og underskap. Bygg på veggene, fra bunn til topp.


Dekk vegger med hyller og fastmonterte møbler som overlapper hverandre. Det er bedre med et rom som er lite og koselig enn et som later som det er stort – det er alltid gjennomskuelig. Små rom vil alltid være små , og de blir faktisk ikke større av å få hvite vegger. Det er heller ikke hvitt som gir best romfølelse, det er superfargene blått og grønt. Ettersom en del kjellere opprinnelig ikke var ment som oppholdsrom, er takhøyden ofte lavere enn ønsket.


Vanlig takhøyde i oppholdsrom er meter. Et rom utstyrt med minikjøkken og møbler som kan utvides i form av et fleksibelt bord og stoler som kan legges sammen og stables. La stablestolene gjøre det de er laget for, og inviter til selskap. Lyse farger til små rom Fargevalget i små rom er viktig, og eksperten anbefaler de lyse fargene.


Hun foreslår å bruke turkis, blågrå og lavendel, siden dette er farger som virker distanserende. Dette gir inntrykk av et større rom , gir en pirrende, lysende kvalitet til interiøret og er veldig effektivt i små rom , forteller Ollendorff. Les også:Gjør-det-selv for deg i leilighet.


Tapetet skaper varme og spenning i rommet. De mørke skinnmøblene har på elegant vis blitt integrert med moderne lamper og nytt tilbehør som løfter hele stilen. To små sofabord i stedet for ett stort, gir muligheten til å leke både med størrelser og farger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg