mandag 17. oktober 2016

Lakkere treverk

Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment fra Metabo. Rengjør før du begynner å lakkere ! Støvsug overflaten og tørk rent med en fuktig microfiberklut. Lakkere møbler skritt for skritt 1. Lakken frisker opp treverkets overflate og beskytter mot elementene samt fremhever treverkets naturlige skjønnhet.

Denne videoen forklarer hvordan man. Men vær forsiktig med for lys beis og fargeløs lakk, det trenges pigmenter for å beskytte treverket mot sollys (UV-stråling). Tips og råd om tremøbler. Få tips til hvordan du kan behandle tremøbler med ulik overflatebehandling, slik at du får glede av møblet ditt i mange år fremover. Lakken finnes i flere farger og kan brukes direkte på ubehandlet treverk.


Hvis målet er å oppnå en eksklusiv og estetisk finish med stor dybde på edle tresorter (valnøtt, flammebjerk, kirsebær etc) vil Liberon Fransk politur være løsningen. Her vi bor i dag har vi oljet parkett, men denne kan vi nå tenke oss å lakkere. Med katt, bikkjer og små barn blir det for mye hakk og riper i parketten.

Lar dette seg gjøre uten å slipe ned hele gulvet med innleid maskin? Vi hadde et par mekkeprosjekter hvor vi måtte lage noen deler i tre, men var ute etter en overflate som ikke så ut som tre. Vi hadde lest om og hørt om bruken på bil, men for treverk var det ikke så mye informasjon å hente. Tørking av trelast er en prosess som reduserer fuktighetsinnholdet i trevirket og gir det bedre fysiske og mekaniske egenskaper, blant annet lavere vekt, mindre.


Nyslipte og lakkerte tregulv er lekkert. Blank lakk gir ett skinnende gulv, matt lakk gir samme følelse som oljet gulv men med sterkere overflate. Av og til holder det ikke med vanlig maling, men kan hende du trenger en tynnere og mer hurtigtørrende type, som må påføres i flere lag. Skal du lakkere gulvet stilles det ikke krav til nytt treverk , men det er alltid en fordel å starte med blanke flater.


Det bør være over grader i rommet som skal lakkeres. Har du et gammelt og slitt gulv, lønner det seg å slipe bort eventuell gammel lakk, og slipe ned gulvet til det er glatt og jevnt. På bart treverk anbefales det å legge 6-strøk.


På steder som er utsatt for ekstra stor slitasje påføres to ekstra strøk. Ved lav og høy temperatur anbefales det å tynne ut lakken ca. Rylard VG kan brukes til vedlikehold på alle en- eller tokomponente lakksystemer.


Vi tilbyr panellakk og spraymaling fra Nordsjö. De ulike spraytypene vi har i vårt sortiment kan anvendes på metall og treverk.

Holder på med det samme som dere. Har pusset ned det meste av treverk og byttet ut en del. Skal bruke Owatrol Dtror e , men blir farven den samme på det som er pusset ned og det som er helt nytt kryssfiner?


Malene, Lurt og finne ut om det er brukt lakk, beis eller olje i treverket. For en uke siden slipte vi ned kjøkkengulvet og behandlet det med en klar olje. Er det mulig å lakkere på det oljede gulvet?


Vi vil gjerne også ha litt gråtone i lakken, og lurer på om dette er mulig?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg