fredag 14. oktober 2016

Male mønster på vegg

Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment. Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book! Reserver ditt Hotell i Male online. Enten ved å lage striper først, og så male over stripene etter at det første laget har tørket.


Eller bare ved å sette en våt pensel rett på veggen og la det renne.

Det er viktig å bruke en maling som har blitt tynnet ut i vann. Dette for å unngå ujevnheter på veggen , som maling i dråper. Skal du male igjen senere da, må veggen slipes.


Jeg valgte å male ferdig to farger av gangen, og malte begge farger med to strøk. Der har du oppskriften på hvordan du kan male en vegg med skarpe, tydelige, rette fjell i geografisk mønster ! Geometrisk mønster på badet. Badet var mitt første prosjekt med geometrisk mønster , og som sagt så gikk det ikke like bra som på barnerommet. Begynn med å male den lyse bunnfargen på veggen.


Når dette har tørket, måler du opp og fester maskeringsteip der du ønsker farge­feltene.

Mal først med den lyse bunnfargen oppå den innerste kanten av teipen og litt inn på feltet du senere skal male mørkere. La det tørke, slik at den lyse malingen blir en hinne. Noen av de malte hexagon formene har jeg tenkt skal være base for magasiner og flasker som skal henges på veggen i skinnstropper. Når skinnstroppene er på plass kan du henge ting i dem. Da blir denne veggen til en morsom grafisk kollasj.


Malearbeider generelt krever ofte god tildekning på de plasser der du ikke ønsker maling. Særlig viktig er dette hvis du for eksempel skal male en vegg i to farger. Da er maskeringsteip redningen. Da ønsker du som regel et skikkelig skarpt skille mellom fargene, og hvordan du bruker teipen har ekstra mye å si. Her kan du se hvordan du kan male ditt eget heksagonmønster.


Med litt kreativitet og en dose tålmodighet kan du enkelt får en unik og personlig vegg. Veggen min måtte aller først bli ny. I gamle hus er det ofte mange rare løsninger, og hos oss var denne veggen et lappeteppe av ulik panel i dårlig stand. Akkurat her rev vi derfor det gamle panelet og satte opp en gipsplate i stedet – et perfekt slett underlag for maling i mønster.


Hvorfor ikke male ditt eget motiv rett på veggen , så skaper man et helt unikt barnerom. Velg et motiv med tydelig form, tegn motivet med kritt på veggen først og mal så for frihånd. La barnet være med å velge motiv og størrelse.


Når du skal male over tapeten er det lurt å gjøre et godt forarbeid.

Dette gjør selve malejobben enklere og sluttresultatet penere. Denne artikkelen viser deg hvordan du lykkes med maling av en tapetsert vegg. Under har vi listet et minimum av produkter som vil hjelpe deg å lykkes best mulig med jobben.


Hvordan male tapetsert vegg. Grunn med JOTUN GRUNNING FOR TAPET - la denne tørke i minst timer, på tekstiltapet må den tørke i minst timer før overmaling. Kalkmaling på den ene halvdelen av veggen gir ekstra struktur og spill. Mal et skille over kjøkkenbenken i en tøff farge istedenfor å fliselegge dette området.


Hvis du er modig kan du maskere en vegg og male et grafisk og kubistisk mønster over hele veggen , noe som skaper et helt unikt og eget kunstverk på veggen. Hvis du studerer en sebra mønster , det er faktisk ganske veldreid og uforutsigbar. Den fargen du allerede har på veggen er den som blir fargen på stripene tilslutt.


Gå løs på veggen med teip. Jeg begynte med de vannrette stripene, og målte meg nedover. UNIKT: Få et unikt soverom ved å male ruter på veggen ! Bryt gjerne opp med runde former.


Mal et rutemønster med sorte streker på en hvit vegg , og krydre med noen sterke aksentfarger, eller bryt av med runde former. Rull over avsetningen med en liten rull. Du får best resultat uten ujevnheter hvis avsetningen ikke har begynt å tørke når du starter å male hele flater. Derfor bør du gjøre ferdig en vegg om gangen.


Klipp ut etter den markerte linjen og fyll hullet med ønsket farge på veggen. Pirat del Med denne sjablongen har vi gjort det enklere å skape de morsomme detaljene. Bruk kopimaskin til å lage større eller mindre sjablonger. Mal en vegg om gangen så malingen ikke tørker.


Masker eller fjern deksler og mal forsiktig rund stikkontakter og lysbrytere. Rull med den lille rullen over de områdene du har malt med penselen. Der du ikke kommer til med rullen, dytt tuppen av penselen mot veggen for å få den samme strukturen som på en rullet vegg.


Hvorvidt du kan male rett på tapetet, er avhengig av hva slags tapet som er brukt. Vinyltapet bør du ikke male over. Fargestoff eller voks i tapetet kan blø gjennom malingen eller føre til at den ikke tørker ordentlig.


Du risikerer også at veggen kan avgi noe lukt, sier Erik Bryng, ved Jotuns teknisk service.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg