onsdag 5. oktober 2016

Marianne borge arkitekt

Legg inn anbud gratis hos oss! Marianne Borge er arkitekt og driver egen arkitektvirksomhet. Hun tegner boliger, hytter, interiører og møbler og er designeren av hytteproduktet Woody35. Marianne søker en enkelhet i sine arkitekturverk – ofte for å møte kompleksiteten i en oppgave eller for å få frem en iboende kvalitet på et sted eller i et materiale.


Marianne er opptatt av å formidle sine kunnskaper og opplevelser som arkitekt og er tilknyttet den kulturelle skolesekken i Akershus.

Hun mener det ikke er størrelsen som definerer hytta, men organisering av plassen. Borges hytter minner om et designmøbel, der materialbruk, enkelhet, lys og takhøyde gir maksimal arealutnyttelse og opplevelse. Ett innblikk i hva LinkedIn-medlemmer har å si om Marianne : “ Marianne is a person with a creative mind and a clear purpose in her work. She is also a good and supportive listener and a dynamic contributer to any process she is attending.


Det er en utfordring å tegne noe i en så rå natur, med store fjellformasjoner, forteller arkitekten til klikk. Ideen og hovedmålet med Woodyer å serieprodusere en liten miljøvennlig designhytte. Konseptet er enkelt, men samtidig multidimensjonalt, ved at det viser vei.

Tomt: På toppen av et berg med 3grader utsikt. Store vinduer og kule detaljer. Hytta Woodypå kvadratmeter skal bli en flat pakke med arkitektur i hver detalj, forteller arkitektnytt. Arkitektene ville være skånsomme mot naturen. Disse ble deretter komprimert ned til en hytte med et fotavrykk på 35m2.


De slipper uterommet inn og gir mye lys. Rommet blir luftig med store vinduer og god takhøyde. Jeg håper at etterspørselen etter massivtre snart blir såpass stor at vår treindustri får andre vilkår – da kan vi bruke mer av egen skog istedet for å kjøpe fra Østerrike og Tyskland.


Eldgamle lafteteknikker møter moderne arkitektur i prosjektene hans, og nå har han akkurat kjøpt sin egen hytte i Telemark. Et gammelt trehus, som krever omfattende oppussing. Her finner du referanser til presentasjoner av norske hytter som er publisert i de norske tidsskriftene.


Programmet ble ledet av Charlotte Thiis-Evensen som besøkte norske arkitekter i deres hjem og viste diverse andre bygg de har tegnet. Hensikten var ifølge Telemarksavisa å avkrefte myten om at arkitekter bare arbeider for eliten, og hva de har tenkt der de former mange menneskers omgivelser. Hun mener, at det ikke er husets størrelse, det kommer an på, men hvordan det er indrettet.


En ny variant av hytta har innvendig do.

Begge bøkene om Marianne preges av en optimistisk framstilling av mulighetene i det moderne samfunnet. Meld deg på nyhetsbrev. Vil du få med deg siste nytt fra oss?


Marianne has experience from her own architecture practice – focusing on concept and product development of innovative architecture, municipal cultural heritage and communication. She is particularly interested in the potential of heritage in transformation processes. Images by Jonas Adolfsen. Woodyis a 1sqm one-room cabin, with large glass doors opening up to.


Her presenteres en del prosjekter som medarbeiderne i KEY arkitekter har tegnet før. Søkeresultatene fortsetter under annonsen. Marianne har særlig interesse for sammensatte og komplekse problemstillinger, både i byggeprosjekter og på overordnet planleggingsnivå.


Hun har de siste årene jobbet mye med rehabilitering og gjennomføring av byggeprosjekter, bl. Gjerdrums vei og forprosjekt for Økerns nye storstue, Økern Portal. Fredriksta Oslo, hele Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg