fredag 21. oktober 2016

Rengjøring av persienner

Kjøp online og spar penger. Se alle tilbud og kjøp nå! Hos Elkjøp kan du bestille på nett og hente dine produkter i nærmeste butikk! Finn Beste Pris På Alle Dine Varer. Rask og enkel handel på Ellos.


Rengjøring av lamellgardiner.

Den store størrelsen gjør dem sårbare og ikke fullt så praktiske når det kommer til rengjøring og vask. Lamellgardiner er spesielt attraktivt når du har store vinduer. Når det kommer til vask av lamellgardiner bør du bruke en støvsuger. Men i tillegg til å skjerme er persienner ofte veldig flinke til å samle støv. Mange glemmer dem i den vanlig husvasken og hvis du venter helt til du skal vaske vinduene, er de ikke så enkle å få rene igjen.


Else Liv Hagesæther har skrevet flere bøker om rengjøring , blant annet Rent, enkelt og greit. For rengjøring av takrenner anbefales et takrennerengjøringssett. Betjeningssider er valgfritt.

Markiser rengjøres enkelt med mildt såpevann (Zalo eller annet ammoniakkfritt middel). Ikke bruk høytrykkspyler. Dersom vanlig vask ikke er tilstrekkelig, eller markiseduken har fått jordslag kan du benytte jordslagmiddel.


Jeg har hørt om folk som heller tar av persiennene og kjøper nye, fordi de syns det er så vanskelig, sier Plusstids vaskeekspert Malin Skaar. Der sier du noe, mine persienner på kjøkkenet ser ikke ut! Jeg har lurt på om jeg skal tappe vann med salmiakk og litt Zalo i badekaret, legge dem oppi en liten stun tørke av med fille og henge opp. Men jeg skal følge med om du får flere tips! Men med mindre markisedukene har blitt skadet eller er råtne, kan det meste av smuss og skitt fjernes, sier Lars Petter Bjaaland i Relekta.


Hvis huset i tillegg ligger langs en trafikkert vei eller ved store trær som avgir mye blader og pollen, bør duken vaskes oftere for å holde seg fin. Sammenlign pris med oss! Dette er vanskelig for mange, men trenger ikke å være det.


Vaskeekspertens tips. Utendørs persienner er grovere og kan være en stor hjelp for solskjerming. Men for mange fremstår det nærmest komplett umulig å få dem rene. Tips til rengjøring av persienner.


De er oftest laget i aluminium eller tre, og den harde overflaten gjør det veldig lett å tørke av skitt og støv. Stell og rengjøring av persienner Regelmessig rengjøring tillater huseiere å riktig omsorg for sine vindu behandlinger, holde blinds ser frisk og ny. Den beste rensemetode varierer avhengig av blind materielle struktur.

Mens du like vel er igang med rengjøring er det et par andre momenter som ikke er dumt å se etter og ordne: Bevegelige deler på solskjermingen samt også glidelåsene på siden av zipscreener bør smøres innimellom. Alle persienner leveres med skruer og beslag til vegg eller tak – klare til å settes opp. Det er mulig å plassere de på samme side. Husk å alltid lese oppmålings- og monteringsanvisningen til dine nye persienner , så du er godt forberedt ved kjøp av nye persienner.


Kontakt oss ved eventuelle løse komponenter. Dersom du har persienner med styrewire, kjenn etter at wirene er passe stramme – som vil si at wiren skal være helt loddrett langs sin fulle lengde. Mopper og vaskemidler pakkes ne og de siste detaljene gås over. Mette er ferdig med sin del av avtalen, og kan bruke tid og overskudd på å komme i orden i ny leilighet på Lørenskog.


Etterstram ved behov.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg