torsdag 20. oktober 2016

Male på tapet med struktur

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Bestill hotell i Male By.

Se bilder, les kundeomtale og book! Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Tips: En pensel er det mest presise redskapet å påføre maling med , men for å få den samme strukturen på hele veggen kan det være lurt å bruke en mindre malerulle på flatene nær hjørner og kanter.


Ha godt med maling på rullen og påfør rikelig med maling på veggen, da unngår du at tapeten skinner igjennom. Eventuelt hvor man får tak i også dersom det ikke er alle vanlige utsalgssteder. Annen tapet , som papirtapet, tekstiltapet, ny glassfiberstrie og miljøtapet kan du fint male over.


Start med å fjerne alt som er løst eller lime løse fliker fast i veggen.

Kanter og overganger kan slipes jevne med et grovt slipepapir. Tapetet bør vaskes med husvask, malevask eller lignende for å sikre at alt smuss og fett er borte. Har tapeten mye rifter, eller uønsket struktur , bør den fjernes.


Det gjør du med masse lunkent vann. Vann løser opp limet. Bløte tapeten skikkelig, bruk en bred sparkelspade for å skrape den av. Litt kjedelig, men med musikk eller en sang går det fint;-) Hvis du skal legge ny tapet oppå den gamle, mal over den gamle med bakgrunnsfargen.


Dersom du har en annen type tapet som lett kan overmales, så er det viktig at du vasker bort fett og smuss og fjerner løse biter på tapeten før du går i gang. På bildet over har vi malt med Frøya Interiør oppå en tapet som har både struktur og mønster i seg, og effekten blir kjempestilig når mønsteret synes igjennom malingen. De tykkeste, vil sammen med lim, dekke ujevnhetene i grov glassfiberstrie bra. Det finnes duker som både kan males og tapetseres, mens andre kun er egnet som underlag for tapet.


Man kan også velge mellom forgrunnet og helt ubehandlet fiberduk. Vær oppmerksom på at den som er ubehandlet vil suge til seg mer maling og lim enn den som er. Nå sparklet jeg noen hull og der ble det helt glatt.


Resten av veggene har litt struktur.

Det vil si at tapen løsnet fra underlaget. Noen steder boblet det seg litt. Ikke store greiene da. Det var en nødløsning og veggene ble mye bedre enn før. Jeg er iallfall fornøyd.


Betonglook er en viktig trend i tiden, og mange synes det er ekstra morsomt å kunne lage den selv. Grunn med JOTUN GRUNNING FOR TAPET - la denne tørke i minst timer, på tekstiltapet må den tørke i minst timer før overmaling. Med andre or skal du bruke en fin struktur på tapeten din _må_ du sparkle ellers så vil du se alle ujenvheter og tro meg, det vil irritere deg. Men herre, its your home :-D PS! Inntil avslag - spar stort!


Reserver ditt Hotell i Male online. I såfall, hva anbefales av utstyr og maling? Har et lite rom med slik tapet , som vi gjerne skulle ha gjort noe med , uten at det blir snakk om så mye arbeid og penger.


Spør i malebutikken hva slags maling som passer best. Så jeg synes malt tapet er pent. I stedet for skal du klæsje malingen på : Påfør den på kryss og tvers - slik du kan se i bildespesialen under.


Vær raus med maling og la det bli uthevinger og nivåforskjeller i malingen. Så lenge malingen ikke renner, kan du ikke legge på for mye, og jo mer struktur du lager, jo finere blir det når malingen tørker. Alle vegger er gipsplater, med tapet. Samtlige hjørner har setningsskader (store folder, krøllete tapet ) og tapeten er heller ikke den vi ønsker å ha. Vi kommer derfor til å fjerne den, og forsøke oss på å male veggene helt hvite.


Påfør malingen på kryss og tvers, og ikke bare horisontalt eller vertikalt. Jo mer struktur du lager, jo finere blir det når malingen tørker. Velg malerulle ut fra det underlaget du skal male på : Skal du male en vegg med struktur , f. Hvis du skal male på glatt filt eller vev, er en rulle med finere finish bedre for å oppnå en glattere struktur.


Hvis din gamle tapet har struktur kan du ikke sparkle flekkvis – da vil du få en ujevn overflate. Har du store ujevnheter på veggen kan det hende du må påføre flere lag med sparkel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg