mandag 31. juli 2017

Fargekoder ral

RAL ) for å skape et enkelt system for å vise ulike farger. Det begynte med farger, men består nå av nærmere 2i det som kalles RAL Classic, og ytterligere i det som kalles RAL Design. RAL benyttes i dag på mange områder, blant annet ved lakkering.


RAL består av nummer som tilsammen identifiserer fargen. Merk at fargevisningen ikke er en nøyaktig visning – til det trengs en RAL vifte. Maling til hjemmet, både innendørsmaling og utendørsmaling.

Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset. Norwegian Colour Senter er et unikt kompetansesenter for farger og fargevalg. NCS står for Natural Colour System, og er det eneste fargesystemet som beskriver farger nøyaktig slik vi ser dem. Det er lett og logisk å forstå, og.


NCS er europas ledende fargesystem og er Norsk standard. NCS brukes til fargekommunikasjon over hele verden. Du kan trykke på Tab tasten for å flytte markøren til neste felt.


Når du har fylt inn fargekoder trykker du så med mustasten utenfor feltene, kodene vil automatisk vises i tillegg til nærmeste HEX fargekode.

Akzo Nobels eget system baserer seg for eksempel på det tyske RAL -systemet, beskriver Henningsen. Dette fargekartet er først og fremst beregnet for industrien. Dette systemet er ikke lagt opp på samme måte som NCS.


Ved å bruke fargekoder kan du gjøre flere vurderinger. Ut fra første ledd kan du vurdere om nyansen er slik du vil ha den. Hvis tallet for sorthet er høyt så får fargen en mørk, grålig nyanse.


Ut fra andre leddet kan du vurdere om fargen er slik du vil ha den. Fargene kan fremstilles ulikt på skjerm og utskrift. Trykk så konverter for å se resultatet i bokst nummer to.


Du vil også få koden konvertert til HEX, se NCS koden slik du skrev den inn, samt se eksempel på bruk av fargen (konvertert til HEX). Ingen RAL -farge i nærheten. Dette er fargekoder som vi har fått fra vår pigmentleverandør. NCS fargene gir dekkende overflate. Jeg har omsider fått tak i fargekoder på gelcoaten til min båt (takk til Viksund for kjapp service!).


Men da dette ikke er standardfarger som f. Vi benytter informasjonskapsler for å optimere nettstedet. Ved å navigere videre på nettstedet eller lukke dette vinduet, aksepterer du våre retningslinjer om.

Tonen er lys og varm med en klar dreining mod gyllen. Her er industriens variant av hvit. Lakk i original farge Products Rustbeskyttelse Products Original lakk – blandes etter lakk kode Vi blander etter farge kode – du får lakk i fargen etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg