onsdag 5. juli 2017

Fundament mur

Lover og regler for bygging av mur. Husk også å sikre murer over meter mot mulige fallskader. Støttemur høyere enn meter må vurderes og dimensjoneres av en faglig kvalifisert person. Ved bruk av bygningsblokk skal fundament ha loddrett armering som går opp i muren.


Slemmet hele muren først ( der det skulle være knotteplast ) ? Aas Såleblokk må armeres og fylles med betong.

Husker vel ikke hva membranen hett ? Tettet du overgangen mellom bankett og mur med noe da ? Et fundament fra Byggmax forenkler byggeprosjektet Et betongfundament med søylesko fra Byggmax gjør bygging av prosjekter som krever et fundament lett som bare det. Bildet viser et tverrsnitt av fundament og mur. Er det noe vi burde endre på i forhold til fundament og mur ? Vi kommer ikke veldig mye dypere så får ikke så mye mer pukk i bunnen. På yttersiden av muren benyttes løs Leca som isolasjon for å hindre frostnedtrengning.


Husk at mur og pussesand skal ha maks kornstørrelse på 3-mm. De fleste byggevarefirmaer leverer støpesand i løs vekt eller sekk.

Til støpearbeider brukes en annen sement, såkalt Standardsement FA. Sammen med vann og tilslag i form av san grus eller stein, blir sementen til det vi kaller betong. Kultlaget skal være et soli bærende og plant fundament for garasjen. I tillegg vil vann som fryser i grunnen få plass til å utvide seg uten å dytte noe ut av stilling. For at byggverket ikke skal sige, komprimeres kultlaget.


Mur Et godt fundament er grunnlaget for et vellykket resultat for støttemurer. Støttemursblokkene kan settes direkte på et fundament av godt komprimert grus eller knust fjell og det må legges nok bak av muren. Man må legges drensrør i bakkant av muren. Når man vil ha et drivhus beregnet på mur , får man murtegninger av selgeren i forbindelse med kjøpet.


Fundament for drivhus på mur. Murtegningen er nøyaktig og gjort i samsvar med hvor du f. Skal du sette opp en ny utebod fra et byggesett, må du sørge for at den står tørt, stødig og helt i vater. Klikk her for å se hvordan du lager et godt fundament. Sprekker i fundamentet og murverket ser man temmelig ofte.


Sprekkene skyldes som oftest setningsskader, dvs. Når fyllingen er ferdig, trekker du av toppen slik at du får en så jevn og fin krone som mulig. Så må du gjøre nye kontrollmål for å sjekke at muren ikke har forskjøvet seg.


Også på lavere murer under 90cm.

Dårlige masser som f. Raske løsninger på fundament , feks. Dårlige masser og manglende drenering. Golv direkte på grunnen på flat tomt. Det slurves med fundament.


Underetasje i hus på skrånende tomt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg