tirsdag 24. april 2018

Bygge sengegavl

Hvilken sengegavl liker du best? Finn en sengegavl som passer deg på IKEA. Ny katalog - mange nyheter! Sjekk ut den nye katalogen her. Få varene levert hjem.

Rask og enkel handel på Ellos. Stikk deg ut med stil. Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter!


Stort utvalg av sengegavl på nett. Kjøp møbler med kvalitet hos Chilli.

Du får inspirasjon og framgangsmåte fra bloggeren Hilde. Slik lager du en sengegavl Enkelt å lage din egen sengegavl Få et stemningsfullt soverom med en lekker hjemmelaget sengegavl. Her ser du oppsktiften.


Fikk du akutt lyst på sengegavl ? Da trenger du en ledig helg, noen materialer fra et byggevarehus, og en tur på IKEA. Når mandagen kommer våkner du (forhåpentligvis) med masse mestringsfølelse, siden du både har en sengegavl som er pen å se på, men som du også kan gjemme rot i. Til en gavl som måler 2x 1centimeter brukte vi ca. Riv hele stoffet i lange biter på ca. Det å lage sengegavl er søren meg enklere og rimeligere enn man skulle tro, så derfor deler jeg oppskriften jeg fant her med dere.


En fresh gavl kan gi soverommet et helt unikt og personlig preg, samt tilføre det lille ekstra – i tillegg vil rommet føles mye lunere, og det liker vi! Har du lim, stiftepistol, vatt, skumgummi og en sponplate, lager du lett din egen sengegavl. En enkel måte å lage sengegavl på, er å kle en plate med tekstil. En mdf-plate eller sponplate er godt egnet til dette. Legger du skumgummi under tekstilet, får du en myk polstret utgave av sengegavlen – som også gjør det mer behagelig å sitte i sengen.


Bruk en stiftemaskin og fest tekstilet rundt platen. En sengegavl er deilig å lene ryggen mot når du leser en bok, eller spiser frokost i sengen.

Den kan gi følelsen av å bo på hotell, og gjør at soverommet blir mer eksklusivt. Det er ikke vanskelig å lage sengegavl selv. Vi har tatt utgangspunkt i Stine Skolis gavl og fremgangsmåte. En av de største fordelene med en hjemmelaget seng, er at du kan få en ekstra oppbevaringsplass ved å bygge en hjemmelaget sengeramme. En myk sengegavl blir et blått blikkfang i rommet, og er god å lene seg mot når man skal lese på sengen.


De blå rullegardinene er lystette, noe som kan være lurt på en sommerhytte. Gavlen og rullegardinene er sydd i samme stoff, noe som gir rommet en helhet. Spar penger ved å bygge din egen sengegavl.


Sengegavl beskytter mot den kalde veggen bak sengen. Og lag en lekker betongplate til et vanlig nattbord. Vips, så har du oppgradert soverommet selv! Er hjemmet ditt brannsikkert? Start med å måle opp hvor bred og høy sengegavlen skal være, og hvilken dybde den bør ha.


Du kan også bygge sengegavl med hylle, slik at du har god oppbevaringsplass enten over hodet eller på siden over nattbordet. Det hele avhenger bare av hvor stor du gjerne vil ha sengegavlen. DIY sengegavl kan også gjøres på den helt enkle måten. Finn et par gamle og flott patinerte dører og plasser den eller de mellom sengen og veggen. Det må ikke nødvendigvis være en fysisk sengegavl bak sengen.


Det kan være vel så tøft for eksempel å kle hele veggen med en stilig fototapet som skiller seg ut. I tapetverdene er det et hav av muligheter, og du vil garantert finne motivet som passer din stil og dine farger. Lag din egen sengegavl. Og for de som ikke helt vet hva de vil ha, kan vi hjelpe, forsikrer Tanja Gjelsvik ved Byggtorget Bergan Bygg.


En annen favoritt er en hylle til verktøy. Nytt soverom, og det var tid for ny sengegavl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg