fredag 13. april 2018

Tapet over glassfiberstrie

Bestil fototapeter fra mange designere eller opprett fra ditt eget bilde! Skap dit eget Lerretsbilde online. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer.


Den fås vanligvis kjøpt på meter brede ruller på eller meter der du finner tapet og maling for øvrig. Ved i en første arbeidsøkt å dekke og skjule den gamle glassfiberstrien, kan du i neste etappe sette opp et hvilket som helst tapet , eller male om du heller vil det. Ikke spaltbare tapet som sitter godt på veggen kan du gjerne tapetsere utenpå.

Vask overflaten på tapetet og gi det et strøk med oljebasert heftgrunn. Ved å bruke heftgrunn hindrer du skjolder, og du får et ensartet underlag som suger jevnt og gir et godt feste til lim og tapet. Andre typer tapet , som papirtapet, tekstiltapet, nyere glassfiberstrie og miljøtapet kan du uten problemer male over. Kanter og overganger bør pusses ned med sandpapir. Det er likevel en viktig forskjell, som gjør jobben et hakk mer komplisert.


Limet eller sparkelen må legges så tykt -og jevnt- at striemønsteret glattes ut. Etter påføringen med rulla, må du gå over med bredsparkel - i to omganger, dersom mønsteret i stria er dypt. Du må bruke nesten dobbelt så mye lim som når du legger tapet.

Siste alternativ er å legge duk. Ser det finnes ulike alternativer. Jotun slettvegg, veggornyer, fiberduk osv.


Her har jeg ingen erfaring fra tidligere, så er veldig usikker på hvor vanskelig det er å få godt resultat her. Er dype spor i dagens tapet , så må nok ha en duk med litt tykkelse for at det skal bli bra. Det er viktig å velge riktig lim og å påføre rikelig da limet er med på å skjule mønstre og ujevnheter. Eksempelvis må du bruke et lim med høyt tørrstoff på glassfiberstrie. For å glatte ut brukes helst en tapetbørste.


Lim som tyter ut tørkes vekk med en fuktig svamp. Deretter kan du male eller tapetsere, alt etter hva du ønsker. I stedet for å fjerne den gamle glassfiberstrien, gir vi deg den fulle veiledningen til hvordan du på tre forskjellige måter kan dekke over glassfiberstrien. Metodene er å sparkle veggen og legge filt på, lime et tykt spesialtapet oppå glassfiberstrien eller skjule glassfiberstrien med multipuss.


Vær også oppmerksom på blærer i gammel tapet. Disse må rives opp, sparkles og pusses. Gammel glassfiberstrie og miljøtapet kan være vanskelig å fjerne. Glassfiberstrie og miljøtapet.


Men: Vi kjøpte en type på OBS, det er som en ganske porøs og tykk tapet.

Den var jeg veldig fornøyd med. Og så kjøpte vi en annen type på Interiørlan den var mye kraftigere, som veldig tykt papir. Den funket ikke så bra, men dekker godt, den også.


Og så malte jeg over (begge) med et par strøk maling. Skal du legge tapet over en gammel glassfiberstrie ? For å unngå at fiskebensmønsteret blir synlig på den nytapetserte veggen, kan du helsparkle. Det finnes sparkel du kan påføre med en rull og etterstryke med en bred sparkelspade, men det er enklere å sette opp en underlagsduk, også kalt veggfornyer.


Overmalbar tapet er et alternativ dersom du ønsker å male veggene og gir ubegrensede muligheter i valg av farger. MAXBO tilbyr både tynne, tykke. Hvis du er lei av tapeten din, men har gipsplater under, trenger du ikke fjerne platen helt.


Du kan enten tapetsere eller male over. Dette gjelder både vanlig tapet og glassfiberstrie. J Nissen: Finnes det evt. Før du begynner lønner.


Ja, det finnes noe de kaller for sparkel på rull som er en tykk hvit tapet. Forside Tapet , farge og maling Vegger med gammeldags glassfiberstrie ByggeBolig. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Tapet er noe som gir rommet et helt eget og spesielt inntrykk. Vi har et bredt utvalg av tapet i forskjellige mønster og farger, slik at du enkelt skal finne noe du.


Raskt, enkelt og billig. Lei av de gamle veggene og ønsker en fornying? Strie og strielim finner du hos oss. Annen tapet , som papirtapet, tekstiltapet, ny glassfiberstrie og miljøtapet kan du fint male over. Start med å fjerne alt som er løst eller lime løse fliker fast i veggen.


Tapetet bør vaskes med husvask, malevask eller lignende for å sikre at alt smuss og fett er borte. Jeg er lite lysten på å rive dette ne og panelering blir litt mye arbeid med tanke på å fore ut vinduskarmer ol, så jeg lurer på om det er noen som har erfaring med å pusse opp over disse siden det er litt sliten og hvilke løsninger som finnes. Vil det være relaistisk å smøre sparkel utover og rett og slett male denne?


Kan brukes som andregangspåføring over mediumsparkel for å lage en fin finish. Rullesparkel: Er en lett og finkornet sparkelmasse som er enklere å påføre. Man kan male rett over , eller med fordel bruke sammen med en duk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg