torsdag 12. april 2018

Farge vegg stue

Hvite farger har ganske enkelt makt i interiøret, – enten vi liker det eller ei. Har du prøvd den nye appen, Jotun ColourDesign? Ta hensyn til alle detaljene når du skal velge farge ! Er tiden inne for fargefornyelse i stuen ? Her er seks punkter du bør tenke gjennom før du velger nye veggfarger.

Se inspirerende bilder av stuer og finn de rette produktene. Marine, Protective and Powder Coatings Jotunkonsernet. Bytt farger på dette rommet. Hvilken farge skal du velge i stuen.


Det å velge farge til de rommet vi oppholder oss mest i kan være hodebry for mange. Men med gode forberedelser, og valg av riktige verktøy, kan hodebryet snu til det motsatte og bli veldig gøy. Våre hjelpeverkøy er: Hold deg til en fargepalett som harmonerer og velg fra denne til alle rom i huset.

Finn inspirasjon til hjemmet - stue , kjøkken, gang, soverom, bad og barnerommet, gardiner og solskjerming. Vil du skape en stue inspirert av fargene fra blåfjell og den blå timen? Denne fargen er lekker med et lyst teppe eller gulv som lysner hele rommet med den mørke blåfargen på veggen.


Bruk lyse interiørartikler i sofa, på lampen eller et rustikt trebord. Fargen som er brukt på veggen er Blåfjell. En fin huskeregel er at man bør ha rolige farger , som blå, på soverom, mens man i stua eller på kjøkkenet kan ha farger med litt mer sprut i – som skaper matlyst eller energi. Flere tips om farger fra Jotun i Grottenveien 1. Lisbeth Larsen har bidratt med gode tips om farger i Grottenveien – Rom for rom. Denne gangen er det hvordan male stue som står for tur!


Lisbeth tipser også om bruk av fine kontrastfarger i programmet. Man får også mye gratis fordi man kan henge gardiner direkte inn mot veggen slik at de kan spille sammen, sier interiørkonsulent Ellen Skifjeld. Legg merke til at man i forslaget har malt både vegg og vinduskarmer i samme rustrøde farge.


Også her er det viktig å tenke balanse i rommet. Sofaen og veggen bør snakke sammen. La livet ditt innrede stua.

Bli inspirert og finn møbler som passer deg her. Få varene levert hjem. Lån tilhenger hos IKEA. Det er enkelt å få varene med hjem. Vi hjelper deg med montering.


Se prisene for montering her. Rask, enkel, lett å bruke. Døgnåpen kunderservice.


En mørk sofistikert blåtone gjør stuen vår lun gjennom vinteren, men etterhvert lengter vi etter den lyse klarere fargen som minner oss om sommerhimmelen. Har du ikke en hel vegg til disposisjon, kan et par skap også spre litt farge ! Vurderer du å velge en farge som er uvant for deg, bør du kjøpe flere forskjellige prøvebokser som du kan teste på veggen , anbefaler Dagny. Tenk også på at sterke farger gjerne fremstår som lysere når de kommer opp på veggen , mens lyse farger får et sterkere preg når du ser dem i stor skala. Kombinasjon av nøytraler fra én og samme rad i fargekartet, skaper en delikat, monokrom fargeopplevelse.


CALM-paletten består av moderne nøytraler, både gylne og beige toner og lune gråtoner. Om du ikke tør å dra på med knallfarge på en hel vegg , er det et smart alternativ å male en dørkarm i en knæsj farge ! Det skaper masse liv, samtidig som det er en liten flate å male om igjen når du ønsker forandring. Da kan du bruke veggplassen til oppbevaring.


Lange flater med tomme vegger kan gi et upersonlig og kaldt uttrykk. Bryt derfor gjerne opp med kunst, speil eller bokhyller. Du kan gjerne plassere en lang, lav oppbevaringsmodul med dekorative gjenstander langs en slik vegg. Store stuer tåler sterke farger , gjerne en kombinasjon av flere!


Du bør unngå helt hvite farger på soverommet hvis du sover dårlig. Din største fargetabbe? En av mine lyse vegger i stuen ble helt rosa i formiddagstimene da det røde huset fargesatte veggen. Materialer som får liv i stuen 10.


Når vi velger møbler og materialer til stuen , bruker vi mye tid på farger. Det kan være lett å overse at overflaten på de ulike materialene også betyr mye for helheten. Stue med rustikt gulv og smarte vegger Denne familien har fått en helt ny stue og kjøkken med SAGA Nordic Timber på gulv og Smartpanel Veksel på vegg.


Se det flotte resultatet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg