mandag 16. april 2018

Tapetsera

Vridde tapetpølser i hjørnet er ikke særlig pent. Hvordan unngår man det? Eller hva gjør man med glassfiberstrien før tapetsering? Här visar vi steg för steg hur du tapetserar hemma.


Glöm inte förarbetet! Läs om vad du ska tänka på inför tapetseringen här.

Kolla mönsterpassning. Lägg tapeten på ett tapetbord. Om tapeten har mönster, kolla hur det ser ut och hur ofta det upprepas. Lär dig tapetsera snabbt och lätt! En enkel och snabb guide som hjälper dig att få en jämn och fin tapet på första försöket.


Perfekt för nybörjare! Instruktioner hur du sätter upp tapeter på en vägg och tips om val av tapet, planering när du ska tapetsera och beräkna tapetrullar. Tapetsera på rätt sätt.


Det er mange som tenker at å legge tapet er en vanskelig oppgave.

Heldigvis får du i dag fibertapet som gjør hele jobben mye enklere. Finns det fönster i rummet ska du alltid börja tapetsera från fönstrets vänsterkant och fortsätta mot väggens vänstra hörn. Därefter tapetseras resten av väggen mot höger hörn. Skär med en tapetkniv och se till att bladet är vasst så att tapeten inte trasar sig.


För ytterligare instruktioner, se vår film om att tapetsera ovan. När det handlar om tekniken gäller det oftast att börja tapetsera i ett hörn eller vid §ett fönster, och sedan fortsätta runt rummet. Om du är lite osäker så tapetsera tillsammans med någon annan som kan hjälpa till att hålla och skära.


Det är roligare och går dubbelt så snabbt. Många tror att det är krångligt att tapetsera när det i själva verket är både enkelt och väldigt kul. Du kommer dessutom känna dig både stolt och nöjd efteråt! Nedan har vi gjort en guide med enkla steg som förklarar hur du tapetserar med våra EasyUp tapeter.


Använd gärna tapetkartongen eller ett tråg som skydd för rullen. Börja tapetsera vid ett fönster eller dörr. Kontrollera med ett lod eller vattenpass att första våden sitter rakt.


Rolla tapetlim på väggen, ca våders bredd (ca m). Vid kanter och lister kan pensel användas. Innan du kan tapetsera på målad vägg ska du tvätta väggen med målartvätt eller liknande och skölja noga efteråt.


När väggen har torkat skrapar du bort färg som har spruckit eller flagnat så att du får bort allt som sitter löst.

Spackla där det behövs och slipa och damma hela väggen innan du börjar tapetsera. En anledning till varför man inte bör tapetsera genom eller över hörn med hel våd är att det vanligtvis finns ojämnheter just i hörnen. Detta kan göra att hörnet ringlar sig. Det finns förstås flera olika sätt att tapetsera hörn.


Här delar vi med oss av våra tips för ett riktigt bra slutresultat. Någon form av svarta plast-fusk-kakel-skivor vid diskbänken, svarta tapeter, svart bänkskiva, ett stort svart skåp. Vid hörn, både inner- och ytterhörn, ska våden passera över hörnet för att skarvningen ska hamna snyggt på väggen, men också för att kanten på våden, speciellt vid ytterhörn, inte ska fläkas upp och nötas. Anza är en ledande leverantör av måleriverktyg, penslar, rollers, rengöring och tillbehör. Anza hjälper dig med dina måleriprojekt.


Provtapetsera i Colorama Showroom! Testa olika kombinationer av tapeter i våra färdiga miljöbilder innan du tapetserar på riktigt. En annan uppgift som du ska ha med dig till butiken är hur stor yta du ska tapetsera. Med hjälp av måtten får du hjälp att räkna ut hur mänga rullar som går åt och vad det kostar. Du kan själv enkelt räkna ut hur många rullar som behövs.


En tapetrulle är vanligtvis meter lång och centimeter bred. Här hittar du klappar, dekorationer och allt du behöver för att tillaga julmaten. Vi underlättar för dig så att du kan fixa hela julen på ett ställe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg