tirsdag 3. april 2018

Planter i krukker

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Stort dekorsortiment.


Dekorer med detaljer fra Jotex. Slik planter du i krukkene Nå er det tid for å plante ute på terrassen.

Sommerblomster i krukker og ampler gir oss mulighet til å skape en frodig terrasse eller. Blomstrende balkongkasser, urner og potter pynter opp både ute i hagen og ved inngangspartiet, og en takterrasse midt i byen er som skapt for grønne planter , blomster og nyttevekster. Det er enkelt å lykkes med krukkeplanting. En annen plante som er utrolig lett å ha i potte, eller krukke er buksbom. Planten klarer det meste og passer ofte seg selv.


Du kan nesten gjøre hva du vil med en buksbom. Den kan klippes i alle mulige fasonger, du kan plante den i krukker til utebruk hele året og den holder den grønne fargen året ut. Planting i krukker Planting i krukker.

Nesten alle planter og blomster kan plantes i krukker og kasser. Varianter og løsninger er utallige! For å lykkes med dine krukker er det viktig å legge forholdene til rette for et vellykket resultat.


Planter krever riktig stell og et godt grogrunnlag for å bli fine. KRUKKEN Størrelsen er viktig. Krukker er trendy som aldri før – og desto flere krukker , desto større utgifter til planter.


Men det trenger ikke å være sånn – det går nemlig helt fint å overvintre både stauder og andre flerårige planter i krukkene som du kan ha glede av i mange år. Denne hostaen er relativt nyinnkjøpt. Små krukker tørker fortere ut enn store, og når plantene utsettes for tørke så vil de aller fleste misstrives.


Om du derimot greier å gi planten jevn tilgang på vann så vil den vokse mer, gi flere blomster og holde seg friskere. Jeg har hele hagen i krukker og lar ikke det begrense hageambisjoner. Noen utfordringer er det naturligvis, men det meste kan løses med gode triks og litt innsatsvilje. For ja, det krever litt mer kunnskap og innsats å ha flerårige planter i krukker enn å ha de i bed. En anden plante , der er utroligt nem at holde i krukker , er buksbom.


Noen av oss har kanskje allerede startet klargjøringen av hagen for vinteren. Løkplanter må graves ne og andre planter må flyttes inn i krukker i kjelleren. Men trenger man å ha en kjedelig, plantefri vinter i uterommet?


Det har den siste tiden blitt mer og mer populært å plante ulike sorter gressplanter i hagen.

I større krukker har jeg ofte litt potteskår i bunnen, spesielt for planter som skal overvintre ute i krukken og vil ha god drenering. I små krukker skifter jeg ut all jorden, unntaket er pelargonia og fuksia som får ny jord annet hvert år og bare litt kukompost på toppen ellers. Agapanthus får heller ikke ny jord så ofte. Vintergrønne planter gjør hagen vakker hele året og spesielt i vinterhalvåret vil de gi deg et lunt og hyggelig hagemiljø. Det finnes mange varianter av vintergrønne nåletrær som furu, gran, thuja og barlin eller vintergrønne bladplanter som buksbom.


Tonje Bergh har utdannelse innen plantevitenskap, grøntanlegg og design fra Norges miljø- og biovitenskaplige universitet. Hun var flere år daglig leder i Opplysningskontoret for blomster og planter. I dag driver hun planterådgivningsfirmaet Plantmania, og har bl.


Vakkert og spiselig i krukker og potter. Det meste kan overvintres i krukker , hvis de har rett herdighet og plasserer et passende sted. Det viktigste er likevel at du tar høyde for plantens vekst når du velger potte, og at ikke planten er så stor når den plantes. Går du for en mer rå og rustikk look, er det beste tipset å ta en tur i skogen. Hvert år ser vi resultatet av mangel på kunnskap om planting og planter og kanskje aller mest om planting i krukker.


Først og fremst tenker vi på krukker som skal stå ute hele året. Viktigst er at forsikrer seg om at krukkene virkelig tåler frost. At de ikke er laget i et materiale som langsomt forvitrer gjennom kalde vintres påvirkning. Jada, du kan fint plante frukttrær og bærbusker i krukker på terrassen.


Her får du bud på planter , der er nemme at holde i krukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg