fredag 29. juni 2018

Potter til orkideer

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Få orkidéen til å blomstre igjen Når du omsider har lært deg å tyde orkidéens behov, er det nesten ironisk at den plutselig en dag begynner å kaste blomstene. Da skal du vite at det er en del av orkidéens naturlige livsløp, og at de fleste orkidétyper vil, med riktig stell, komme tilbake.


Allerede for et par tusen år siden brukte de orkideer til rituelle formål, fester og høytider. Familien var også kjent hos aztekerne, som brukte det i mat og medisin.

Vi anbefaler at bruge normale, brune plastikpotter med huller i bunden til orkideerne. Plastikpotter: Den bedste og nemmeste måde at dyrke orkideer er i plastikpotter. Til almindelig dyrkning i vindueskarmen bør potten som udgangspunkt have cirka samme højde som bredde. Lerpotter er den bedste form for potter til orkideer.


Bladene er lineære, hvilket betyder, at blad nerverne er parallelle med hinanden. Ikke fortvil, det finnes triks som gir orkideen nytt liv. Orkideer er enkimbladede planter ligesom liljer og græs.


Med den rette pasning af orkideen kan du nemt få den til at let.

Brettene er UV-bestandig og food grade og tåler mange sesonger. Garden Living AS et lite staudegartneri som er spesialisert innen stauder, urter, løker og kvalitets hageutstyr. Krukker og utepotter til sommerblomster, stauder, busker og trær er utrolig dekorativt og passer på alle uteplasser.


Vi har store og små blomsterkrukker, og et vanvittig godt utvalg av terracotta krukker. Noen foretrekker å bruke gjennomsiktige potter , men alle potter som ikke blir for små og tette passer. Sånn får du den til å blomstre igjen. Klipp stengelen like over andre ledd.


Dersom hele stengelen ser død ut, kan du klippe den helt ned til bladfestet. Vann orkidéen mindre når den er i hvilemodus. Et par ganger i måneden holder. Sett orkidéen lyst og litt kjøligere (ca. grader), men ikke i trekk eller direkte sollys.


Får orkideen din blomster også om vinteren, kan du gi litt gjødsel månedlig. Når orkideen har blomstret fra seg, bør stilkene beskjæres for å stimulere til ny vekst. Få nyblomstrende orkideer med oss. Når orkidéen har blomstret ferdig bør du beskjære blomsterstengelen rett over andre blomsterknopp.


Er stilken helt vissen, klipper du den helt ned. Plasser potten lyst, men kjølig og svalt.

Dette stimulerer til ny vekst og ny vakker blomstring. Jeg bruker kluten og tannbørsten til å vaske på begge sidene av alle bladene og mellom røttene. Hvis plantene har skadedyr som f. Ullus gjemmer seg nede i mediet og lever på røttene, og i tillegg er de til å finne i bladslirene. Unntaket er terrestriske orkideer (jordorkideer) som ikke har klorofyll i røttene og som dermed ikke har noen nytte av transparente potter.


Slappe blomster som henger med nebbet betyr ofte at den får for lite vann. Prøv å sette orkidéen i lunket vann over natten så den får tid til å trekke seg skikkelig opp. Orkidéer er tropiske skapninger og trives best når det er varmt og fuktig.


Mangfold og egenskaper ved valg av potter for orkideer Blant de tusenvis av arter av orkideer bare en liten brøkdel legger seg på bakken, andre foretrekker å bruke kraftige røtter å klatre trestammene, steinete hyller og å slå seg ned på et sted hvor nesten ingen jord. Hos oss finner du brudeorkidé og andre herlige orkidéer som fint kan brukes som gaver, enten til deg selv eller til en venn. Potter Med potter og krukker kan du gjøre forandringer og finne nye måter å pynte opp med planter på, både inne og ute. Blomsterpotter kan henge fra taket som ampler eller dele opp rommet i seksjoner sammen med store grønne planter, samtidig som de blir vakre detaljer i innredningen din.


Varmt voksende orkideer : trenger min. Det er nok å vanne til ganger per uke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg