fredag 16. mai 2014

Malt parkettgulv

Ulike typer gulv til høy kvalitet. Nå opptil rabatt og fri frakt! Til denne kvaliteten er det billig! Best på kvalitet gode på pris. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer.


Matt, lekkert og slitesterkt med malt gulv 06.

Matt og slitesterkt trenger slett ikke være motsetninger. Nå kan du male gulvet og andre overflater som må tåle litt ekstra, i en matt, lekker farge, samtidig som det holder seg pent lenge. Ja, ikkesant, det er så nydelig:) Jeg har ikke angret en dag, og gleder meg til å få malt stuen. Nå må jeg male over kjøkkenet en gang til først, fordi det blir ripete og stygt med bor stoler, barn osv.


Et malt gulv gjør interiøret rolig, fordi bunnen av rommet er jevn og ensfarget hele veien. Et lyst gulv gjør også rommet større, siden det bidrar til å dytte veggene utover. Jo mer dagslyset spres i rommets alle kriker og kroker, dess større og lysere oppleves det.


Male tidligere behandlet tregulv ( malt , lakkert eller lutet) Vask med gulvrens for å fjerne skitt, voks og fett.

Slip gulvet med fint sandpapir for å matte overflaten og fjerne eventuelle ujevnheter. Mal deretter gulvet med to strøk maling. Begynn med å male langs vegg og lister.


Det er enkelt å male et tregulv hvitt. Men før du går i gang med malerjobben er det viktig med et grundig forarbeid for at resultatet skal bli så perfekt som mulig. Dette gjelder uansett om det er et parkettgulv eller et vanlig tregulv. Sjekk med fargehandleren om hvilken gulvmaling de anbefaler til det rommet du skal male. Hos oss på Byggmax finner du et bredt utvalg av parkettgulv.


Velg mellom tradisjonelle tresorter som eik og ask, eller kanskje noe mer eksotisk som tresorten Sapele. Vi viser deg også hvordan gulvleggingen foregår gjennom lett forståelige instruksjonsfilmer. Gulv malt med Diamond Floor i farge Base White Tenk hva litt maling kan gjøre Når vi skal forandre på noe hjemme, er den første tanken ofte å male veggene. Men du kan også gi rommene et løft ved å gå for en ny farge på gulvet. Husk da at gulvet trenger en maling med høy slitestyrke som tåler belastningene i hverdagen.


Vår metallprimer sitter på så å si alt, så hvis jeg skulle malt et laminatgulv ville jeg prøvd denne, anbefaler Chresten Nielsen, malermester og teknisk sjef hos Beckers til Ifi. Skal vi tro ekspertene koster det hverken mye tid eller penger å male gulvet selv. Dessuten er det få gulv som ikke kan males.


Parkettgulv er vakkert og elegant utseendemessig, og behagelig å gå på.

Men når parkettgulvet er blitt slitt, og har fått riper og hakk etter mange års bruk, er det på tide å slipe gulvet. I -videoen over viser Informasjonskontoret for farge- og interiør (Ifi) deg hvordan du sliper et parkettgulv. Klargjøring av parketten for. Vi har både slipt og malt parkettgulv. Begge deler ble fint.


Slipingen overlot jeg til fagfolk, så å male ble selvfølgelig billigere. Om du har planer om å selge, er det jo slik at flest faktisk liker parkett, så leiligheten vil nok være mer lettsolgt. Jeg er heller ingen ekspert på maling, men har malt såpass mye nå at jeg kan komme med en mening :) Det går fint an å male parkett, det er jo treverk! Men den må jo pusses ned litt, rengjøres med rødsprit eller salmiakk, og så males.


Med parkett har du uendelige muligheter. Velg blant klassiske parkett gulv eller nye og spennende gulv med ulike farger, former, behandling og karakter. Du måler ikke fukt ved å føre en slik over vegg eller gulv, tallet du får på en slik sier ikke noe om hvor fuktig det er, det brukes kun for å indikere fukt. D et er lett å male et tregulv.


Det gjelder uansett om du skal male på et parkettgulv eller et vanlig bordgulv. Fjern de ujevnhetene som måtte være i gulvoverflata, og bruk tid på en effektiv rengjøring med grunnrens. Man bør være klar over at støv og smuss blir veldig synlig på lyse, malte flater. Men malte gulv kan være et tøft innslag i en toppetasje eller et enkelt rom eller en trapp. Dersom et malt gulv skal slipes for å velge en annen overflate setter også dette langt større krav til slipeprosessen ettersom malingen er svært vanskelig å få.


Videre viser han til utsagnet i takstrapporten om at ”feilen er av estetiskbetydning”, og at det dreier seg om ”et relativt lite område som har litt bølger”, samt at ”enplateskjøt er litt høyere enn området omkring”, mens resten av himlingen opplyses å være”normalt sparklet og malt ”. Gulvet har en stor rolle i folks hjem og blir ofte beskrevet som rommets sjel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg