onsdag 14. mai 2014

Tak inne hus

Veldig gode priser på Tak hos Bygghjemme. Et lyst tak får rommet til å se større og luftigere ut. Et mørkt tak kan oppleves tungt og gi inntrykk av lavere takhøyde. Blank maling reflekterer lys og matt maling skjuler ujevnheter.


Det finnes mange ulike typer tak , som slette tak , takplater, panel eller ferdigmalt takpanel i MDF. Mulighetene er mange når det gjelder innvendig kledning til vegger og tak.

Vi har tatt en nærmere titt på de forskjellige løsninger. Om en storm skulle komme vår vei i enorme størrelser, så har vi vel to dager på å beskytte den delen av jorden som vender mot solen. Man kan enkel beskytte seg.


Hvordan velge riktig tak ? Hvilket tak passer til ditt hus eller hytte? Tåler takkonstruksjonen vekten av takstein? Den viktigste oppgaven er å holde taket tett, men det skal også være pen å se på.


Det skal stemme både historisk og estetisk med huset.

Her kan du lese mer om hvilke taktekkinger du kan velge mellom og fordeler og ulemper de. Forside Tapet, farge og maling Hva finnes av muligheter for tak inne : Panel, plater, tapet etc. Slik går du frem for å male taket inne. Vask først med Jotun Spesialvask før maling for å fjerne skitt og støv. Er taket uten taklister, fuger du overgang mellom tak og vegg.


Tidligere malte tak flekksparkles for små skader. Før du begynner å male bør du sjekke at temperaturen i rommet ikke er for høy. Gi huset eller hytta et langt liv med værbestandig tak. Hos MAXBO får du både takstein, takrenne, takplate og takshingel. Nytt tak innendørs – hva skal du velge?


Hvis du skal ha nytt tak inne i huset ditt, altså ny himling, har du flere valgmuligheter. Din egen smak og trendene er ofte det som er avgjørende med å bestemme hvilket tak du velger. Og selvfølgelig også praktiske forhold som isolering, akustikk og økonomi.


Ferdigbehandlet himlingsplate, som er foliebelagt. Kan benyttes som himlingsplater i alle rom hvor det ikke stilles krav. Tett tak gjort enkelt.


Det er klart at det å legge et tak ikke er gjort på 1-2-3.

Vi vil likevel påstå at jobben går lett med takpanner fra vårt utvalg. Det er atskillig enklere å legge plater enn takstein og platene gir et tilsvarende uttrykk til slutt. Dette er en fordel når det gjelder arbeidet i forkant (undertaket) og holdbarhet.


Pussete tak uten skader males med en takmatt maling. Kalkete tak med løse pigmenter grunnes med en seis før maling, ellers vil malingen kunne slippe festet og gi avflaking. Er så skjedd må nedvasking, skraping, sparkling og sliping til før grunning med oljebasert heftgrunn.


For meg er tak en viktig del av huset innvendig og smartpanel synes jeg personlig ikke hører hjemme som tak i et funkishus. Jeg ville derfor valgt gipset tak uten taklister. Strekktak gjør det enkelt å pusse opp innertak eller senke tak for montering av spotter i taket. Man slipper sparkling, pussing og maling da montering av strekktak er rask og støvfri. Ved bruk av strekktak får man et fint og slett tak , og med sin korte installasjonstid er det et raskt og effektivt alternativ til gips, takplater eller paneltak.


Den mest effektive måten å vaske vegger og tak. Det er ingen morsom jobb å vaske vegger og tak , men huset føles helt nytt etterpå. I løpet av året legger det seg nemlig sot, støv, fett og annet smuss på vegger og tak som blir til mørke skygger.


Smartpanel Tak egner seg både til nybygg og renovering. Flatt tak er et tak som er tilnærmet horisontalt, men med slakt fall enten til én eller flere sider, eller med fall innover til et innvendig nedløp for takvann inne på takflaten. Skalltak er tak av en tynn armert betongplate som har bølgeform for å være selvberande over et stort areal mellom støttepunktene.


Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise inne. Hele hus , leiligheter og. Når det snør ute, kan vi male lister inne. Vil du ikke ha plasttakplater, er det likevel flere muligheter.


Bølge- eller trapesplater i stål er billige og ganske holdbare. Her finner du også tak til litt større sekundære bygninger, som låver og andre ting, der holdbarheten og styrken er viktig samtidig som prisen er lav.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg