torsdag 15. mai 2014

Vannbasert eller oljebasert maling utendørs

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Alltid stort utvalg og god service.


Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS.

Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Før du velger mellom vann- eller oljebasert trebeskyttelse, er det viktig å vite hva treverket tidligere har vært behandlet med. Vannbasert trebeskyttelse kan nemlig uten problemer brukes på tre, som tidligere har fått oljebasert trebeskyttelse. De vannbaserte er ofte tykkere i konsistensen og kan være vanskeligere å påføre. Men det løser seg ved å tynne ut malingen, det er lite som skal til, tipser maleren.


I bunn og grunn kan man skille mellom to typer vannbasert og oljebasert. Hvor de respektive har forskjellige løsemidler. En vannbasert maling er en maling der bindemiddelet løser seg opp i vann.

En akrylmaling faller under blant vannbaserte malinger. På innendørs mur, gipsplater og lignende kan du bruke vannbasert maling med glans eller istedenfor vanlig grunning. Vanntynnet utendørs maling , vanlig oljebasert maling , dekkbeis og oljebeis kan en bruke om hverandre uten å være redd for at det skal skje noen kjemiske reaksjoner. Gammeldags oljebasert maling eller dekkbeis falmer fortere i glansen, og blir blass i. Det finnes mange ulike typer maling , beis og dekkbeis til utendørs maling av trehus.


Det er fordeler både med vannbasert maling , og oljebasert maling. Uansett hvilken maling eller produsent du velger – forsikre deg om at. Mange typer vannbasert maling kan nemlig uten problem brukes selv om det er malt med oljemaling før.


Vannbasert maling er enklere å jobbe me lettere å tørke bort hvis du søler, gir lettere rengjøring av pensler og ofte lengre holdbarhet enn oljebasert maling. Tjæralin er vel oljebasert fremdeles? Vannbasert kom vel langt senere enn Holmlia-saken, så der er du på villspor.


Keebony, holder nok min levetid før noe behandling trenges. I dag er det vel bare vannbasert som gjelder, en må bare jobbe annerledes. Vi har nylig satt opp garasje og er litt usikre på om vi skal velge oljebasert maling eller vannbasert. Har malt huset med Jotun Optimal, noe vi syntes er en veldig bra maling.


Emulsjonsmalinger er en kombinasjon av oljebasert og vannbasert maling (oftest akryl-varianten). Du kan bruke vann til å fortynne disse typene maling - og til å rense penslene. Sjekk før du kjøper Hva som er i malingen skal fremgå av HMS-databladet og etiketten på malingsboksen.

Sommertid er maleti men det er lett å bli forvirret når man står foran hyllene i malerbutikken. Beis og dekkbeis, oljemaling og vannbasert maling. Hva er det for noe alt sammen og hva skal man bruke hvor? Transparent beis Vi har bedt Vi i villas malingsekspert, Heidi S. Sørensen ved Maleriet Fargehandel AS om å forklare de ulike produktene. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer.


Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Hvilken vei er det man IKKE bør gå? Eller vannbasert maling og. I maling -butikker selges både vannbasert akrylmaling, oljebasert maling og “hybridmaling”. Men hva er egentlig forskjellen på disse tre ulike maling -typene?


Det skal vi forklare i denne artikkelen. Skal du velge vanntynnet eller oljebasert trebeskyttelse? Flügger Det er ikke alltid like lett å vite hva du bør velge når du skal beskytte treverket utendørs – enten det er uteplassen eller hagemøblene.


Her får du tipsene du trenger for å velge rett. Omvendt kan oljebasert over vannbasert være problematisk, så spør fagfolkene hos din lokale Flügger-forhandler om råd før du begynner. Har du muligheten til å lagre den på et sted den kan være lagret frostfritt er dog dette maling som absolutt bør vurdere. Vi malte for år siden med oljebasert maling.


Nå fikk vi malt det igjen, av profesjonelle malere. De sa at man nesten ikke brukte oljebasert maling lenger, og at det ikke var noe problem å male med vannbasert over oljebasert. Dette er nå gjort, og det ser strålende ut. Men jeg kan legge til at jeg ikke vet akkurat hvilken maling som er brukt.


Uansett, det er heller ikke bevist at oljebasert maling kan skade foster, men jeg ser ingen grunn til at noen skal være den første medisinske sensasjonen. Oljebasert maling er høyst sannsynlig trygt for gravide.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg