fredag 17. juli 2015

Male gipsvegg

Hvordan male nye gipsplater. Denne bruksanvisningen gjelder for nye gipsplater som akkurat er satt opp. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Ujevnheter kan ikke males vekk. Her viser vi grunnarbeidet og fremgangsmåten for maling av nye gipsplatevegger.


Grunnarbeid før maling på gipsplatevegger - Male vegger - ifi.

Ett strøk maling er heller ikke nok for å få et jevnt resultat. En ny gipsvegg bør alltid ha minst to strøk maling oppå grunningen. Har du satt opp en ny, eller skal restaurere en gammel vegg? Mange bruker gipsplater til dette.


Før en gipsvegg kan males eller tapetseres må den sparkles for å utjevne skjøt og skruehull. Dette er en steg for steg guide for hvordan du får et jevnt resultat når du skal sparkle vegg med nye gipsplater. Vi har kjøpt et hus der den forrige eier har hatt egeninnsats.


Alle vegger er gipsplater, med tapet.

Samtlige hjørner har setningsskader (store folder, krøllete tapet) og tapeten er heller ikke den vi ønsker å ha. Vi kommer derfor til å fjerne den, og forsøke oss på å male veggene helt hvite. Ifm med oppussing av stuen lurer på om det er lurt å male direkte på gipsplater eller burde jeg lime på med en form for duk før jeg maler. Hørt at gipsplater trekker til seg mye maling?


Det som er viktig er at underlaget er likt. En sparklet gipsvegg eller en teglsteinsvegg med mur bør derfor grunnes med en vanntynnbar grunning før du går i gang. Er veggen malt fra før, er det ikke nødvendig å grunne først, men vi anbefaler at du vasker og mattsliper før du setter i gang.


Det kan nemlig bli dyrt å male hele rommet før du sjekker hvordan fargen egentlig ser ut på din vegg. Jeg vil absolutt anbefale å male et liten prøveområde av veggen først, og se hvordan denne fargen ser ut, og hvordan den fungerer i nettopp det rommet, sier Sørli. Ikke begynn i hjørnet. Reserver ditt Hotell i Male online. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!


Hvis det ikke holder med å male , er kanskje det å pusse veggen svaret. Ved å pusse veggen kan du rette ut ujevnheter eller fjerne for eksempel glassfiberstrie, som kan være vanskelig å få bort. Et tynt lag puss gir deg en jevn, glatt vegg. Deretter kan du tapetsere eller male – eller bare la pussen stå helt rå.


KAN FIKSES: Hull i alle størrelser på gipsvegg kan enkelt fikses.

Foto: Simen Søvik Vis mer. Har skruehullet vokst seg stort, eller har dørhåndtaket laget hull i sideveggen? Er hullet lite trenger du bare litt sparkel, men ved større hull bør du sette inn en ny del med gips. Folk gjør stort sett de samme feilene for å spare ti noe som resulterer i det motsatte, forklarer Svein Nedberg Hansen, malermester i utprøvningsavdelingen hos Jotun.


I male - og brennanlegg blir gipsen malt og utvannet. Gips og tilsetningsstoffer blir mikset sam-men og smurt utover baksiden av en kar-tong. Oppå legges en ny kartong og den riktige tykkelsen på platen kalibreres. Til slutt blir platene kappet i ønskede lengder, og brakt til tørkeovnen. Før platene blir transportert til.


For å slippe å kjøpe inn for mye eller for lite maling, bør du finne ut hvor mye maling du trenger til rommet du skal male. For å finne ut det, må du finne ut hvor store flatene som skal males er. En enkel måte å finne ut hvor mye maling du bør kjøpe inn, er å ta lengder gange høyder på veggen. Da får du riktig antall kvadratmeter. Se flere gjør-det-selv videoer.


Forside Tapet, farge og maling Pris på sparkling og maling av gipsvegg ByggeBolig. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg