fredag 23. oktober 2015

Formingsaktiviteter påske

Man trenger ikke alltid kjøpe nytt, bruk det man har, byttelån med en venn og miks nye. Siden det nærmer seg påske akkurat nå, festet vi på et gult fjær ved å tre det gjennom trådene og litt lim. Under er det brukt flere tråder i forskjellige farger. Snurrer alle fire rundt på en gang, så dette er kanskje noe for de utålmodige også.


Denne aktiviteten egner seg godt for de eldste barna i barnehagen.

Kreative ideer og inspirasjon. Morsomme og lærerike aktiviteter til barnehager. Klipp ca to tredjedeler av den øverste. Formingsaktiviteter for barn er kjekt å ha når barna blir rastløse.


Her får du noen tips. Når barna blir rastløse og begynner å kjede seg, så kan det være lurt å ha noen formingsaktiviteter for barn liggende på lur. Dette er aktiviteter du kan starte når som helst, og som de fleste barn synes er kjempegøy å holde på med.


Vi erfarte at små grupper på 3-egnet seg til dette.

Det gjorde at barna fikk mulighet til å samarbeide med hverandre, og vi voksne kunne bidra med veiledning når behovet kom. Det ble det noen flotte påske kyllinger. Vi venter i spenning på om det kommer noe karse etterhvert. Send dette via e-post Blogg dette!


Når barna så rører rundt i denne stjernesuppen, glitrer de ulike paljettformene og fargene fint i vannet. Dette er fascinerende å se på og gir en her og nå - opplevelse. Paljettene blir jo heller ikke ødelagte, men kan brukes til andre formingsaktiviteter siden.


Flaskebåt Passer for: 3-år. Siden det snart er påske , valgte vi å bruke gul maling og grønntoner på stilkene. Da malingen hadde tørket, brukte vi en limpistol til å lime konglene på pinnene. Limet tørket raskt og vi kunne samle alle blomstene i en vase. I tillegg la vi opp til aktiviteter som fungerte utdypende, for eksempel formingsaktiviteter , leker eller matlaging som sto i et naturlig forhold til den aktuelle høytiden, sier Winje.


I etterkant av barnas møte med fortellingene ble det gjennomført strukturerte så vel som ustrukturerte samtaler rundt de temaene som ble aktualisert – både religiøs og mer allmenn tematikk. Sett av god ti dekk til bordet med en voksduk og la kreativiteten få utløp med formingsaktiviteter. Påske , pinsen, kirken m. Oppskrift på ulike formingsaktiviteter som kan lages i fellesskap.

Forslag til påskepynt som barna kan lage og andre formingsaktiviteter i forbindelse med vinteren. Tørket halm Rødt garn Rødt silkebånd Form halmen til et hjerte og surr rundt med rødt garn. Lag en opphengstråd og knytt en liten rød sløyfe rundt.


Selv om skolefritidstilbudet som oftest foregår i skolens lokaler og rektor er formelt ansvarlig, er det ikke et pedagogisk tilbud med undervisning. I stedet kan barna leke, spille, gjøre formingsaktiviteter , lese lekser og så videre under oppsyn av voksne. Barna får også mat på SFO.


Det å lage eget trykk på t-skjorter er stas! Og det er ganske så enkelt også. Det du trenger er T-skjorter, fint sandpapir, fargestifter og et strykejern.


Prøv heller disse gøyale uteaktivitetene for barn. Disse uteaktivitetene passer for barn under år, til år, til år og over år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg