fredag 30. oktober 2015

Innendørs maling best i test

Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Kjøp via vår store webshop. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer.


Din leverandør av lakk og maling. Stort utvalg og rask levering.

En av Norges største leverandører av produkter til karosseri- og lakkverksteder. Profesjonell gaming headset for PC-spillere. Ifølge Hjort ser halvveisresultatene ganske like ut som de har gjort i tidligere tester.


TESTPANELER: Bærekraftsjef i Folksam, Karin Stenmar og malingsekspert Stefan Hjort. Malingen er dyrere fordi produsenten har valgt bedre pigmenter, bedre oljer og bedre løsemidler. De klumper ofte mindre, er lettere å arbeide med og dekker ofte bedre. Selve malejobben er ofte enklere enn å velge riktig type maling. Malerens beste tips – når du maler innendørs.


Bare det å skifte til en maling som tørker raskere eller er lettere å slipe,.

Vi skal i gang med å male huset innvendig, og lurer på om noen har noen tips til hvilken maling som er best til vegg og listverk? Skal ha matte vegger og blanke lister. Finnes det noen listmaling som er bedre enn andre slik at penselstrøk ikke vises og at den flyter godt ut? Sammenlign pris på maling. I årets fargekart fra SENS har de satt fokus på glede og nytelse i hverdagen.


Fargene for innendørs maling er utviklet og satt sammen med tanke på å kreere en god atmosfære. Farger påvirker mer enn mange tror og riktig fargevalg kan faktisk skape en mer behagelig hverdag. Matte farger ser ofte penere ut på veggen, og gir bedre kontraster – men dette er i bunn og grunn en smakssak. Skal du male kjøkkenet, bør du derimot velge en vaskbar type maling , som tåler mer slitasje og fuktighet, sier Sven André Pannberg i MAXBO. Maling av møbler krever en hardere maling som tåler mekanisk slitasje.


Det er også denne husmalingstypen som holder seg best , enten du bor langs kysten eller i innlandet, sier malermester og teknisk servicesjef hos Scanox, Thor Ingar Røneid. Butinox Futura Selvrensende har en også kremaktig konsistens som gjør den enkel å jobbe med. Den såkalte Smart Flow-teknologien gjør at penselen tar opp prosent mer maling , slik at du slipper så mange turer ned i. Du skal være oppmerksom på at testen ikke omfatter den mestselgende interiørmalingen i Norge, som er Jotuns Lady. Det er likevel svært interessant at svenskene ikke kunne finne vesentlige forskjeller på billig og dyr maling , hverken når det kommer til dekkevne, slitestyrke eller vaskbarhet. De kunne heller ikke se noen forskjell på finishen.


Silikat brukes særlig til utendørs murverk, men innendørs gir den også en lysekte og matt overflate. Silikatmaling utleder heller ingen skadelige stoffer, og den lar muren oppta og avgi fukt.

Silikat er enkelt å jobbe me men vanskeligere enn akrylmaling. Det er ofte tilsatt litt bindemiddel for å gjøre den lettere å rulle og pensle på. Ambiance Silkematt er best i test Det svenske TV-programmet Plus testet tolv interiørmalinger i ulike prisklasser der Nordsjö Ambiance Silkematt ble testens store vinner SVT Plus har testet Nordsjö Ambiance Silkematt og andre produkter fra ledende malingsleverandører på den nordiske markedet. Det er nok stor forskjell på å male innendørs og utendørs. Denne gangen har vi testet pensler som egner seg for maling av lister, vinduer og annet presisjonsarbeid innendørs.


Men det holder ikke å kjøpe en stor boks med maling som brukes overalt. Hvordan er batteritiden og pulsmålingen, tåler de vann, og hvilke funksjoner finnes. Vi har testet pulsklokker. Se hvilken pulsklokke som ble best i test her. Herregård Maximal har full score på alle tester.


Annie Helen Pedersen synes testens tynneste maling var den beste , men poengterer at hvis man ikke har så mye maleerfaring, kan det være lettere å male med en fyldigere maling. Da er sjansen mindre for at du påfører for mye og malingen begynner å renne. I denne testen er ikke prisene tatt med i vurderingen. Det er fortsatt tillat å selge, så grossister og forretninger kommer til å ha lager etpar år, men så er det slutt.


Utedørs er grensen løsemiddel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg