torsdag 8. oktober 2015

Sparkle tapet

Bestil fototapeter fra mange designere eller opprett fra ditt eget bilde! Skap dit eget Lerretsbilde online. Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Sparkle med utgangspunkt i tapetens struktur.


Sparkle tapet

La så sparkelmassen tørke. Hvis din gamle tapet har struktur kan du ikke sparkle flekkvis – da vil du få en ujevn overflate. Tips: Før du begynner å sparkle er det viktig å væte rullen, da får den bedre opptak av sparkelmasse og påføringen blir enklere. Påfør rikelig med sparkelmasse. Bruk rullen til å påføre rikelig med sparkelmasse i omtrent én meters bredde, før du deretter begynner å stryke massen utover med bredsparkel.


I utgangspunktet anbefaler vi alltid å fjerne gammel tapet før du sparkler. Men du kan også oppnå et fint resultat ved å sparkle over veggbekledning som f. Se videoen vår og sjekk selv om du kan sparkle over veggbekledningen. Det finnes ulike måter å sparkle veggen på, og det er ikke så enkelt å vite hvilken metode man bør bruke i de ulike tilfellene. Vi har spurt malermesteren om hvor man bør bruke helsparkel, rullesparkel og veggfornyer.


Sparkelmasser kommer i flere varianter som er tilpasset ulike underlag, forklarer malermester Rune Fonder i Buer Gruppen. Om din gamle tapet har struktur bør du ikke sparkle flekkvis – da får du små slette partier. Det er i så fall bedre å helsparkle eller fjerne hele tapeten. Et slett tapet som er godt festet til veggen, behøver ikke fjernes før ny tapet påføres.


Men er det hakk, spikerhull eller andre ujevnheter på veggen, vil disse merkene bli synlig gjennom det nye tapetet. En omgang med sparkel er derfor å anbefale. Helsparkling er for viderekomne.


Det egner seg til å rette ut ujevne flater, for eksempel vegger med strukturtapet eller mur. Du bør bruke brede sparkelspader for best mulig resultat. Om du skal sparkle over tapet må du sørge for at løs tapet og luftlommer blir skåret bort først.


Start med å sparkle alle flekker, hull og skjøter. Du må bruke nesten dobbelt så mye lim som når du legger tapet. Limet skal jo glatte ut ujevnehetene bak, sier malingsansvarlig Roar Stenvik på Maxbo Sinsen.


Han understreker også viktigheten av å bruke det riktige limet, som er mye mer tyktflytende og bygger mer enn vanlig vegglim. Bruker du feil lim, vil strukturen under komme til syne. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Finn Beste Pris På Alle Dine Varer. Finn tapet med murstein i både lyse- og mørkegrå utgave, som passer til de fleste innredningsstiler.


Sjekk om du kan sparkle oppå veggbekledningen. Begynn med stålskrapen. Fjern all tapet som sitter løst. Skjær rent ved kanter. Sørg for at det ikke sitter igjen spiker eller skruer i veggen.


For å unngå at løse rester skal ødelegge sparklingen sliper du veggen før du begynner å sparkle. Da er det på tide å bredsparkle hele veggen. Noen steder er det glatt tapet som ikke går enkelt av og andre steder sitter det tapetrester igjen. Spørsmålet er hva jeg må gjøre før jeg kan male veggen?


Kan jeg grunne med heftgrunn overalt, for så å helsparkle? Eller vil gammel tapet ikke hefte godt nok til gipsveggen, slik at det blir umulig å sparkle ? Det lønner seg å bruke en bred sparkel når du skal helsparkle veggen. Trykk her for å lese mer om generelt forarbeid. Tapet kan komme i flate pakker, og gi usynlige skjøter!


Sparkle tapet

Kombinasjonen av en plate med ferdig overflate og tapetsert rom, kan høres ugjørlig ut. Produktet Walls4You, som har vært på markedet noen år, er høykvalitets sponplater for vegg, med ferdig pålagt fibertapet i topp kvalitet. Multipuss har en fantastisk evne til å sitte. En av fordelene med å sparkle på tapet med multipuss er at eventuelle småskader – skruehull fra hyller og annet som har vært hengt opp – er veldig enkle å reparere.


Reparasjonen blir omtrent usynlig. Ser vi på pristesten i lys av dette kan vi si som regel at jo penere tapeten som skal sparkles er lagt, og jo mindre markant mønster - dess billigere vil det bli å få veggene sparklet. Omvendt vil du nok lande i det øverste prissjiktet om veggen er slitt, med delvis avrevet tapet og mye skjønnhetsfeil, hakk og riper i lakken. Vi har akkurat kjøpt hus hvor samtlige vegger har gammel og stygg strie og tapet.


Sparkle tapet

Flere steder er det små ujevnheter i strien og tapetet. Vi vil gjerne ha helt glatte vegger, men ser at det blir en altfor omfattende jobb å få vekk alt dette gamle - spesielt siden det er gipsplater under. Det tar sin tid å sparkle alle hull i vegger og tak før du skal male, men det er verdt jobben.


Har du gjort et grundig forarbei og sørget for et helt jevnt underlag, blir resultatet etter den avsluttede malejobben mye flottere. Hos MAXBO finner du avrettingsmasse og sparkel for utbedring av hull og ujevnheter. Kjøp på nett eller i butikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg