fredag 2. oktober 2015

Male takplater inne

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Reserver ditt Hotell i Male online. Hvordan male tak Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av slette tak inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Begynn med å male flaten nærmest veggen med pensel, siden den er vanskelig å komme til med rull.


For å unngå skjøter må du alltid male i lysets retning, det vil si fra vinduet og inn mot midten.

Er det flere vinduer i rommet, begynner du å male fra det vinduet som slipper inn mest lys. Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise inne. Plastbelagte eller foliebelagte takplater (Tak-ess og lignende) kan overmales med godt resultat. Det er dog viktig å gjøre godt rent først, og å male første strøk med en maling med bedre vedheft enn det vanlig takmaling har. Kantene males med en vinkelpensel som er godt mettet med maling.


Første gang vi dypper penselen før vi begynner å male , drar vi av penselen litt på siden av malingsspannet for å få smurt godt med maling i penselen. Så begynner vi å male kantene. Etter at kantene er malt, kan du begynne på selve takflaten.


Du kan gjerne male litt inn på taket.

Så er det tid for å rulle taket, forlengerskaft gjør jobben mye lettere og raskere. Rull like langt som du har malt listene. Planlegg malingen, vi vil male i kors – i begge retningene. Vi begynner med å male fra vinduet til høyre, neste strøk legger vi fra vinduet slik at vi maler med lysinnfallet.


Takplater kan være strukturerte, malte, lakkerte eller trukket med vinyl eller plastfolie. Downlights kan monteres i takplater , men du må ta hensyn til den nødvendige brannavstanden til bakenforliggende isolasjon. Har hørt at pga den syntetiske overflaten kan disse ikke males. Vi har noen som ser helt fine ut, men de er beige og vi vil ha hvitt tak. Så lettest hadde det jo vært å kunne male disse med en maling som egner seg for slikt.


Eller er vi rett og slett nødt til å legge nytt tak? Dette nettstedet benytter cookies. Jeg forstår, ikke vis denne meldingen igjen. De fleste kan settes opp raskt og enkelt og må bare klikkes sammen. Du slipper kvister og sprekkdannelser i platene, og du slipper å male.


Takplater og takpanel er ferdigbehandlet og spesialdesignet til å gi deg et pent og funksjonelt tak. Noen takplater er panel eller laminat, og er harde i overflaten. Det oppnås lettest ved å bruke helmatte malinger.


Start å male der lysinngangen er størst.

Umalte flekker og skjolder sees best hvis du ser mot lysretningen. Ikke mal større felter enn ca. Mange utsetter slike prosjekter fordi de tror det krever eksperthjelp eller masse tid.


Men å male tak inne kan være enkelt som bare det! Har du en helg med litt lite å gjøre? Da kan du freshe opp hvilket som helst rom ved å følge disse stegene.


Enkel montering med not-fjær-fas. Platene skal spikres skjult på lekter, slik får man et ferdig tak uten etterbehandling. Huntonit takplater er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund. En annen ting med slike takplater er at snøen sklir av. Det kan være veldig greit på både uthus og bolig, men for eksempel på en barnehage vil det da være ekstra krav til snøfangere eller andre tiltak, forteller Gåsbakk.


Bjørn-Fredrik Johanssen er daglig leder i NorTekk, som fører er rekke ulike takplater. Maler du én vegg og taket i en annen farge enn resten av rommet, vil dette gi en spesiell geometrisk opplevelse – som endrer seg etter hvilken vegg som males. I barnerom er det lov til å slå seg litt løs, også i taket. Barn har jo et annet bevegelsesmønster enn oss voksne, – de er tross alt i full lek, gjerne oppne høyt og lavt.


Montering av takplater. På skur, uthus og utestuer er det veldig enkelt. For å slippe å kjøpe inn for mye eller for lite maling, bør du finne ut hvor mye maling du trenger til rommet du skal male. For å finne ut det, må du finne ut hvor store flatene som skal males er. En enkel måte å finne ut hvor mye maling du bør kjøpe inn, er å ta lengder gange høyder på veggen.


Da får du riktig antall kvadratmeter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg