mandag 28. desember 2015

Grunning før maling

Sjekk ut grunning før maling. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Kjøp grunning hos Obs Bygg. Vi har merkevarene til lave priser.


Her er guiden du trenger for grunning før maling. Uansett hva du skal pusse opp – det være seg vegg, tak eller gulv, ute eller inne – vil du en eller annen gang støte på ordet grunning.

Og tar du deg tid til å grunne der det er behov, sparer du deg selv for mye unødvendig arbeid og utgifter. Spesialgrunning som benyttes på underlagt før du tapetserer, eller påføres tapet som skal overmales. Våtromsgrunning kan ikke erstatte membranen.


Men de gjør det litt vanskeligere for vann og fukt å trekke gjennom og inn i underlaget. Grunning til tre og trepanel. Følg produsentenes anvisning, vask huset grundig før du setter i gang, og la det får tørke opp etter vask før du går i gang med grunning og maling , sier Owren.


Hvorfor male to strøk? De aller fleste produsenter og leverandører av maling anbefaler at du maler to strøk på kledningen.

Velger du dekkbeis (som egentlig er en fortynnet maling ) bør du grunne først, enten med oljebeis eller vanlig grunning. En kan og grunne ved å fortynne malingen med – terpentin. Ikke la grunningen stå over lengre tid uten å påføre toppstrøk. Alle malingsprodusenter har egne vaskemidler som er beregnet for vedlikeholdsrengjøring eller rengjøring før maling. Det er det en grunn til.


Ved å velge rengjøringsprodukt fra samme produsent som du velger grunning og maling fra, er du garantert at de fungerer godt sammen over tid. Riktig klargjøring av vegg før maling er en garanti på et lekkert og estetisk utseende. VISIR Oljegrunning Klar brukes som grunning før man skal beise bart treverk ute for å få god heft og beskytte mot råte. Anbefales også som grunning før man maler bart treverk i den kalde årstiden.


Smarte maletips Før maling Start alltid med å lese bruksanvisningen på malingsspannet og vær nøye fra starten av. Ordentlig verktøy og et godt forarbeid legger grunnlaget for et vellykket resultat. I dette rommet har vi nå malt taket og det er på tide å male veggene. En vegg har fått nytt panel og skal males, den laserte veggen skal males med samme dekkene maling.


Akkurat dette har hendt på den laserte veggen. For grunning av aluminium før lakkering med Bengalac, anbefaler jeg å bruke f eks Quick Metallgrunning (dette er en 2-k grunning ). Man kan også bruke Arcanol (1-k), men det er en bedre løsning med Metallgrunning. Husk at du skal kun ha et tynt strøk med denne 2-komp grunningen.


Tilbakefør ubrukt maling til orginalboksen.

Rengjør alt verktøy og utstyr. Filler som har blitt tilsølt med OWATROL ALUMINIUM bør rettes ut og henges til tørk eller dyppes i vann før de kastes. Dette gir deg produkter av høyeste kvalitet med gode priser og kort leveringstid.


Som en del av vår service tilbyr vi alle våre kunder full support og veiledning for å velge riktig produkt til den jobben som skal gjøres. Vanntynnbar, grunning og ferdigmaling. Male fargen opp på veggen før du kjøper et helt spann maling Se produkt.


Da holder det som regel å vaske overflaten med malervask. Dette må du også gjøre før du grunner – og det er minst like viktig som selve grunningen, sier Nilsen, som legger til at dersom den gamle malingen er blank eller i dårlig forfatning, bør du uansett grunne. Prøvemal først på et lite område med Hammerite Metallmaling og la det tørke i en time.


Hvis du finner noen feil under den malte overflaten, fjern all gammel maling før du maler videre med Hammerite metallmaling. Ved bruk som av 3Silkatmaling som grunning før weberpas silicate render skal denne ikke tynnes. Silikatgrunning skal da på forhånd tynnes 1:med vann. Da Toril hørte vi trengte et kjøkken å male, ble hun veldig glad! Dette var noe hun hadde tenkt på lenge og litt hjelp med å komme i gang med oppussingen var kjærkomment.


Toril fikk malt både kjøkkenskapene og panelet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg