mandag 7. desember 2015

Male tak ute

Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise ute. Se Hvordan Male -filmer her Finn det riktige produktet på to steg: Steg 1. Når vi skal male tak , gjelder det samme som når vi maler vegger og tetter hull.


Se over taket om det er noen sprekker eller lampepunkter som skal flyttes hvor det er gamle hull.

Da tetter du igjen hullene med akryl, før du går i gang med å male , sier Sypriansen. Hvordan male tak Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av slette tak inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Når takstein og metalltak er i god stan beskytter det huset mot regn, snø og vind. Og med riktig vedlikehold kan slike tak – også betongtakstein – leve nærmest for evig.


Fordelen med å male taket fremfor å legge nytt, er at det er enklere, mindre arbeidskrevende og langt rimeligere. Det står dårlig til med mange norske tak. En undersøkelse foretatt for et par år siden viser at ett av to tak burde fikses, og det er liten grunn til å tro at den norske takparken har blitt markant bedre de siste to årene.

Overflaten på taksteinen er blitt stygg p. Store deler av taket er nå lysegrått istedet for sort. Mosen stortrives på taket, og det ser igrunn helt ræva ut. Har funnet noen tråder der dette diskuteres ,men er ikke blitt så mye klokere.


Hvis taket er umalt, er det lurt å grunne det med Nordsjö Original Grunning vegg og tak. Nye tak av gipsplater må grunnes før de males med to strøk matt takmaling. Kjenner du deg igjen?


Male tak bør ikke være noen sak, og det er det ikke heller, bare du tar de rette grepene. Mange mener mye om tak og det finnes forskjellige fremgangsmåter for å få et flott resultat. Får man stoppet prosessen og male opp igjen stedene det er flasset (litt over hele taket), eller vil det være vanskelig å stoppe slik at vi må forvente at all malingen snart er borte? Er år forventet levetid på maling på takplater, eller burde det holdt lenger?


Begynn med å male flaten nærmest veggen med pensel, siden den er vanskelig å komme til med rull. For å unngå skjøter må du alltid male i lysets retning, det vil si fra vinduet og inn mot midten. Er det flere vinduer i rommet, begynner du å male fra det vinduet som slipper inn mest lys.


Bruk tak og veggmopp for å tørke bort slipestøvet, pass på at moppen er tørr. Da er det tid for å male. Du kan gjerne male litt inn på taket.

Så er det tid for å rulle taket, forlengerskaft gjør jobben mye lettere og raskere. Rull like langt som du har malt. Gode tips når du skal male tak. Kvistlakk og grunning.


Når det gjelder maling av ubehandlet panel, kan man enten legge to-tre ganger kvistlakk på kvist før man grunner, eller eventuelt bruke en sperregrunning. I oversikten nedenfor har vi tatt med ulike takkonstruksjoner - en av dem passer sikkert med ditt tak. Vinkelen på taket finner du ved å klippe ut vinkelmåleren og brette den slik at det sammenfaller med taket ditt.


Det er i utgangspunktet ikke så mye vedlikehold med et tak , men noe er nødvendig. Ta bort løv og annet som har lagt seg og kan blokkere for fri avrenning av vann. Du bør rengjøre takrenner et og annet år.


Nytt og flott tak med takplater fra Byggmax! Tett og pent tak med takplater fra Byggmax, til en gunstig pris. Ved takfornying vil du få et tak som er like pent og holdbart som den dagen det var nytt.


Om takfornying Bestill befaring. De fås i flere utforminger og farger. Billigere å fornye enn å skifte takstein. Noen i mindre takplater, andre som plater i full lengde fra takfot til møne.


Fionys skrev: Det går mot slutten når det gjelder mitt arbeidsforhold pga. Kommer ikke som en overraskelse på meg, men lurer på. Shingeltak krever fastmonterte stigetrinn ved takvinkel over grader.


Dyr kvalitetsmaling hjelper lite hvis man ikke har gjort ordentlig grunnarbeid med vasking av huset og skrubbing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg