onsdag 16. desember 2015

Hvordan velge farge på huset

Tips om sterke farger på hus. Om du velger mørke eller lyse farger , er det viktig å være klar over at også fargens intensitet påvirker hvordan huset oppfattes. Mindre hus tåler godt lyse farger.


Hvitt og hvitaktige farger danner vanligvis stor kontrast mot naturlige omgivelser. Hvite hus passer derfor fint i åpne landskap.

Mørke farger dekker bedre over feil og mangler. Med Butinox Futura får du alle våre farger både i elegant, helmatt utseende, og i stilrent, klassisk og halvblankt utseende. Vårt matte alternativ, Butinox Futura Soft Look er en moderne maling som gir huset et helmatt (glans 03), tidsriktig og elegant utseende. Selv om du ønsker å beholde fargen du har på huset i dag, vil huset få en. For mye farger er heller ikke bra, sier han, og mener at første bud når du skal endre farge på huset , er å se på helheten.


Du fargesetter ikke bare for deg selv, men for et helt nabolag, sier Kristoffersen. Ta hensyn til nabohusene.

Velg farge som enten er ton-i-ton, nyanselike eller som står godt til nabolagets farger. Husets tidsepoke spiller en rolle for fargevalget ditt. Finn ut hva som fungerer best for ditt hus ! Fremhev eller skjul detaljer ved å velge riktig staffasje.


Store kontraster øker fokuset. Men for deg som ønsker deg farger , kommer det en liten guide her på hvordan du fargesetter huset ditt. Dette er i dag på mange måter glemt kunnskap, men i alle blandemaskiner, finnes det et stort antall vanvittig vakre farger som passer til akkurat ditt hus. Det eneste du skal gjøre, er å ta et bilde av det du skal ha malt, og deretter velge en farge i appen.


Når du har pekt på området som skal males på bildet, skifter appen automatisk ut den opprinnelige fargen med den nye. Maler like bra ute som inne – i all slags vær. Skal du male husvegg eller vinduer utvendig, er appen til stor hjelp. Det er nær sagt umulig å danne seg et inntrykk av hvordan fargen vil se ut på huset ditt uten å teste rett på veggen. Lag det som heter oppstrøksprøver, der du maler to strøk på noen bor enten rett på veggen eller på løse kledningsbord av samme type.


Noen av malingsprodusentene har prøvebokser på en halv liter. Man legger best merke til det lyse på hus.

Om fasaden er mørk og man ønsker en lys farge til dette, er det viktig at man nøye overveier hvilke deler av huset man vil fremheve, f. Vil man derimot skjule detaljer så kan de tones ned ved å velge samme farge som fasaden eller en litt mørkere farge. Her er den ultimate guiden til hvordan velge riktig utendørsfarge! Når man skal velge farge til husets fasade er det en del ting man bør tenke på. En utendørsfarge er jo tross alt en farge man skal leve lenge med.


Vi pleier å si at fargevalget du gjør på ditt hus , er naboens blikkfang. Men hvordan velger du riktig farge til huset ? Her skal du få noen gode tips! Fargene på huset er med på å påvirke førsteinntrykket av din bolig. Du skal være stolt av huset ditt og det skal være godt å komme hjem til, mener Tale Henningsen, Kreativ Leder i fargehandelskjeden Fargerike. Begrens antall farger Husk at alt rundt huset også har farger.


Velger du mange farger på ulike bygningsdeler kan det fort bli for mye av det gode. Hvilke farger bør du så velge ? For vi er alle forskjellige og trives med forskjellige ting. Det kan være en god idé å ta utgangspunkt i en gråskala.


Dette fordi fargen passer til hus i ulike materialer, og fordi det finnes så mange fargenyanser å velge mellom innvendig. En klassiker er å velge farger inspirert av naturen, der brune, grønne og lilla fargetoner dominerer i hjemmet. Hvordan velge farge på grunnmuren? Den kan få huset til å sveve eller ligge godt forankret til bakken. Velg en annen farge til grunnmuren enn til huset.


Helt hvite grunnmurer markerer seg veldig og kan fort se for lette ut, mens en mørkere grunnmur kan gi huset god bakkekontakt. Detaljer som lister eller sprosser er med på å fremheve husets form, og du bør også tenke igjennom hvilken farge du velger på disse. Velger du samme farge vil huset fremstå som en veldig tydelig enhet, men kan også lett oppfattes som en stor kloss.


Velger du ton-i-ton farger , blir ikke overgangene så tydelige, for eksempel mellom vegg. Du kan bruke farge for å fremheve og skjule detaljer, for eksempel vil sorte detaljer ramme huset inn, mens hvite detaljer gir en klassisk tilnærming. Sett den opp langs husveggen og se hvordan den oppfører seg i ulikt lys.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg