torsdag 17. desember 2015

Male takstein

Når takstein og metalltak er i god stan beskytter det huset mot regn, snø og vind. Og med riktig vedlikehold kan slike tak – også betongtakstein – leve nærmest for evig. Fordelen med å male taket fremfor å legge nytt, er at det er enklere, mindre arbeidskrevende og langt rimeligere. Når malingen er oppvarmet, kan vi male uten å søle, selv når det blåser litt, sier Enger.


Mose gjør også takstein mer mottakelig for gjennomtrengning av fukt. Foto: Ronny Enger Vis mer.

Men takfornying er langt mer enn å male. Rundt prosent av jobben er rengjøring av skitne og mosegrodde takstein. Meld deg inn i vårt nyhetsbrev!


Vær den første til å motta nyheter, kampanjer og faglig innhold fra Maxmaling. Mal taket selv – Kan du male vegger, kan du også male tak, sier Michelsen. Og som alltid er det grunnarbeidet som avgjør hvor godt resultatet blir. Etter en grundig vask der all mose og skitt fjernes, grunnes det med en spesialtilpasset grunning.


TakSitt har for eksempel en egen grunning beregnet for takstein , og en annen for tak i metall.

I tillegg kan vi tilby alt nødvendig verktøy, dataprogram for mengdeberegning av takmateriell, informasjon om sikkerhet og tilbehør til f. Billigere å fornye enn å skifte takstein. Vi har opp til års garanti og du kan øke taksteinenes levetid med år eller mer. Prosessen bak takfornying på 1-2-3.


Dersom takstein sprekker kommer det av fysisk skade – og en slik skade vil ikke bli reparert ved å legge på. Overflaten på taksteinen er blitt stygg p. Store deler av taket er nå lysegrått istedet for sort. Mosen stortrives på taket, og det ser igrunn helt ræva ut.


Har funnet noen tråder der dette diskuteres ,men er ikke blitt så mye klokere. Som eneste helnorske leverandør av alt du trenger til taket, er Skarpnes produkter spesielt godt tilpasset Norske værforhold og byggtekniske krav. Holvik: Vi har samme tak, og det ser like grusomt ut, vårt er fra 87. Problemet mitt er at sanden fra taksteinen ender opp ned på altanen så den er jo ubrukelig.


To strøk kvalitetsmaling påføres, farge og glans etter ditt ønske. Takstein kontrolleres for synlige sprekker og brudd. Malingen har bestått alle tester som finnes for denne typen produkter, og tilfredsstiller med glans samtlige krav og standarder med god.


Atlernativt påføres to strøk betongimpregnering. Tilstøtende områder som takvinduer, markiser, planter, hagemøbler etc.

Det hindrer opptagelse av fukt i taksteinen samtidig som impregneringen styrker betongen og eliminerer faren for frostspregning. I Norge bruker vi mye takstein av sement. Dette er et porøst materiale, som blir slitt av vær og årstider. Men også andre takmaterialer kan males , blant annet metallplater, bølgeblikk og asfalttakpapp, betong og eternitt.


Taket må være i god teknisk stand. Det du kan se etter er om takstein er hele. Hvis det er svært mange knekte takstein , eller hvis de knekker når du går på dem, er det på tide å bytte ut all takstein. Fornying av takstein blir nå mer og mer vanlig. Hver eneste dag blir taket utsatt for slitasje fra nedbør, sol, vin snø og is.


Dette medfører til at taksteinen slites og over tid blir stygg. Vekst av alger og mose er også et stort problem. Men å skifte ut hele taket er en stor kostnad.


Da kan takfornying være en bra og fornuftig løsning. Dette blir som å male på rust eller kjøpe et luftslott, mener han. For å understreke at takkledningen som regel er god nok, forteller han at for de fleste teglsteinskledde tak som omlegges vil taksteinene brukes om igjen. Vi er fortsatt usikre på om et bånd er nok til å redusere groing på takstein.


Shingel er flat mens takstein har bølger slik at en vil ikke få samme effekt på en takstein. Prøvetaket som det fortsatt ligger på viser ingen endring i forhold til sist. Mulig at det vil virke vet legging av nye stein samtidig som en legger denne mosestoppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg