fredag 30. desember 2016

Test av beis

Svenske Folksam har testet beis og maling over to år. På malte fasader, kan svertesopp, hvis angrepet ikke har gått veldig langt, som regel vaskes av , sier Plesser til Dinside. Halvparten har så mye muggvekst, alger og diverse etter to år, at du frarådes fra å bruke produktene.


Men etter måneder i Østlandsklima er den skitten, og med svertesopp – et problem som er helt fraværende på Titran-prøven. Herregård Maximal har vært testvinner i de siste testene av utendørs malinger som forsikringsselskapet Folksam i Sverige har gjennomført.

Før du kjøper beis , bør du tenke over hvilken farge som passer til huset. Butinox Terrassebeis kan blandes i mange lekre farger. Fargekartet har et bredt utvalg av beisfarger i gylne, grå, lyse og mørke nyanser. Et godt utgangspunkt er å se på hovedfargen på huset og velge noe som står i stil med det. Ni malinger klarte kravene til funksjon, men bare fire av dem besto også miljøgranskningen.


Også detaljene spiller inn. Og over halvparten av de testede malingene framviste så mye sopp, alger og andre problemer at Folksam rett og slett fraråder kjøp.

Se mer om fremgangsmåter og vaskemetoder på ifi. Eksteriør og Vedlikehold av trehus. Hvis dekkbeisen lett flasser av når du skraper neglen eller stålbørsten på husveggen, er det dårlig heft.


Da må alt løst skrapes vekk, bart treverk grunnes før veggen beises tilslutt. Mange skryter av DryWood så da byttet jeg over til den, men har den bare på noen vegger i ett år nå. Forreløpig ser det bra ut ! Av Malingsprodukter anbefaler jeg Drygolin eller Drygolin extrem.


Skal du beise er det bare en ting som gjelder og det er Trebitt, det er den beste beisen og gir best resultat. Anbefaler OLJEDEKKBEIS og ikke bare vanlig beis. Vær nøyaktig og jobb riktig med påføringen av panelbeis, ellers vil penselstrøkene synes. Husk at vanntynnbare produkter tørker fortere enn løsemiddelbaserte, og at det derfor er viktig med en jevn og systematisk påføring. Treverk vil fortsette å gulne under panellakk og beis , selv om det går noe tregere.


Strukturen i treverket synes fortsatt godt ved bruk av dekkbeis, og dekkbeis og maling beskytter begge bedre mot lysnedbrytning enn beis. Dekkbeis har også kraftigere pigmentering enn beis , så det er mulig å skifte farge. I tillegg har den lengre nedbrytningstid og holdbarhet enn beis , og det kan derfor gå lengre tid mellom hver påføring.

Tørk av det som ikke trenger inn i treverket. Skal du ha noe som varer lengre må du bruke terrassebeis. Da hjelper pigmentene til å beskytte. Hyttemagasinets test kårer der Gjøco sin terrassebeis til vinner. Med beis kan du kanskje vente etpar år med å gå over gulvet igjen.


Dette er et spørsmål vi ofte får tilsendt nå på denne tiden av året. Og svaret er nei, med Tjæralin er det ikke for sent å male i september! Tjæralin tåler frost og såfremt det ikke er kaldere enn rundt minus grader, er det ingenting i veien for å male.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg