mandag 12. desember 2016

Grunning av impregnert treverk

Kjøp grunning hos Obs Bygg. Vi har merkevarene til lave priser. Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk!


VISIR Oljegrunning Klar brukes som grunning før man skal beise bart treverk ute for å få god heft og beskytte mot råte.

Anbefales også som grunning før man maler bart treverk i den kalde årstiden. Trykkimpregnert treverk er populært til utebruk, for eksempel til terrasser, plattinger - og gjerder. Selv om treverket er impregnert , har det godt av ekstra beskyttelse, men dersom du akkurat har satt fra deg hammeren, kan du puset lettet ut: Før du starter, må du passe på at det er helt tørt. Denne bruksanvisningen gjelder for ny ubehandlet kledning. Treverk er den mest benyttede kledningstypen i Norge.


Ubehandlet treverk brytes hurtig ned av sollys, derfor er det viktig å overflatebehandle kledningen så hurtig som mulig. Det vil sikre det best mulige resultatet på lang sikt.

Når det gjelder produkt, anbefaler hun Tinova VX. Vær klar over at denne ikke er like fargestabil som Tinova V premium, men den har en holdbarhet på år. Fargesterke farger vil derfor kunne falme noe med årene, men dette er bare kosmetisk. Det er to typer treverk , uhøvlet og høvlet.


Når kan og bør impregnert treverk behandles? Har nytt impregnert treverk i bla. Noen spesiell fremgangsmåte ved behandling av dette? Har beckers vannbasert grunning og maling som skal på etterhvert. I tillegg vil man normalt oppleve at det ikke er like fuktig som tidligere, forteller malermester Ole Andreas Klaveness.


Treverket er altså ikke like fuktig når du kjøper det i butikken, og tørketiden er dermed betydelig kortet ned. Men slikt treverk stiller større krav til at fuktighet slipper ut. For å si det litt enkelt: Vanlig trepanel produseres gjerne av trevirke som har vært tørket i 6-år.


Impregnert treverk er som oftest nyimpregnert, det drypper nesten av det når du sager i det. Derfor spiller det ingen rolle om du tørker det i et år eller to. Som alt annet treverk , må også terrassebord behandles.


Har du en annen type terrassebord (for eksempel Kebony eller kompositt), skal disse behandles annerledes.

Behandling av trykkimpregnert terrassegulv kan vanligvis gjøres i løpet av den første sommeren etter montering. Når du kjøper Impregnert kledning, kan du være sikker på at du får en god vare til en god pris. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer.


Ubehandlet trykkimpregnert tre vil etter hvert miste grønnfargen og få en naturlig gråfarge som mange liker. Når man ofte velger å overflatebehandle treet er det hovedsakelig av estetiske hensyn. Forebyggende tiltak er at tidligere malte flater må være hele uten brudd. Blanke flater nedmattes med Butinox Kraftvask.


Bart treverk grunnes med Butinox Futura Grunning. All løs beis eller maling må fjernes før ny behandling påbegynnes. Kvistlakk er et spesialprodukt for kvister i treverk. Kvister utskiller harpiks, eller kvae lenge etter at treet er felt.


Stoffet misfarger malingen, og det blir mørke skjolder. I noen tilfeller pipler det ut en dråpe harpiks fra kvisten. En god forbehandling med kvistlakk hindrer at dette skjer. Furu har mer kvae enn gran.


Billig treverk av solid kvalitet til gunstige priser finner du hos Byggmax. Påfør sopp- og algedreper. Grunnes med Drywood Mesterens Hus- grunning. Dette er svært viktg. Hos Maxbo finner du et stort utvalg av materialer til grunning og impregnering.


Grunning - maling til bil beskytter metallet og sparer deg for utgifter. Hvor lenge bør man vente? Altenrekker benyttes i hovedsak som toppbord på rekkverk til terrasser og leveres i ulike profiler, hvor det mest vanlige er rund og flat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg