fredag 4. august 2017

Grunning før maling inne

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer.


Alltid stort utvalg og god service.

Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Kjøp grunning hos Obs Bygg. Vi har merkevarene til lave priser. Uansett hva du skal pusse opp – det være seg vegg, tak eller gulv, ute eller inne – vil du en eller annen gang støte på ordet grunning.


Og tar du deg tid til å grunne der det er behov, sparer du deg selv for mye unødvendig arbeid og utgifter. Her tar vi for oss grunning før du skal male. Først og fremst er grunning essensielt hvis du skal male flater som dører, lister og panel.


Det samme gjelder nytt treverk innen- og utendørs. Hvis du ønsker å male badeværelse skal dette rommet også grunnes.

Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne , male møbler, male huset eller pusse båten. Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis. Jotun Yunik Jordan Ernst P. Beckers Mirka Krefting Scanox Motip Sika Spekter Autoglym Osmo Dana. Spesialgrunning som benyttes på underlagt før du tapetserer, eller påføres tapet som skal overmales.


Våtromsgrunning kan ikke erstatte membranen. Men de gjør det litt vanskeligere for vann og fukt å trekke gjennom og inn i underlaget. For å sikre et godt og pent resultat når du skal male problemunderlag som vegger med sot eller nikotin, eller panelvegger med kvist, kreves det vanligvis to lag med grunning og to lag med maling. Med tørketider og arbeid blir det minst et timers prosjekt.


Grunning til tre og trepanel. VISIR Oljegrunning Klar brukes som grunning før man skal beise bart treverk ute for å få god heft og beskytte mot råte. Anbefales også som grunning før man maler bart treverk i den kalde årstiden. Før du starter arbeidet er det viktig at du har riktig utstyr og maling til prosjektet.


Butikkene tilbyr inspirasjon, kunnskap og markedsledende produkter for vedlikehold og forbedringer av inne - og utemiljøer, såvel for profesjonelle som for deg som vil gjøre ting selv. Vi tilbyr et sortiment for alle hjemmets flater, og guider kunden gjennom hele kjøpsprosessen: fra inspirasjon og materialvalg frem til et godt sluttresultat. En grunning skal både beskytte trevirket mot fuktighet og sopp, samt at den skal gi et godt underlag for videre behandling.


Det anbefales ikke å bruke fortynnet maling som grunning. Vi anbefaler Gjøco Oljegrunning som er skreddersydd til grunning av utendørs trevirke. Den kan du få både i klar, hvit og trefarget utgave.

Hva maling anngår er det ingen grunn til å benytte noen form for grunning på taket, men mal på et førstestrøk. Når det har tørket så flekksparkler du det som ikke er fint og lar sparkla tørke. Deretter sliper du flekksparklinga og flekkmaler der du har sparklet.


Deretter venter du en time og maler hele sistestrøket på taket! Det finnes ingen snarveier når vi snakker om maling. Det gjelder å gjøre et nøyaktig grunnarbeid og bruke maling av høy kvalitet.


Da blir sluttresultatet perfekt. En god hjelp på veien er dog å følge proffenes arbeidsråd. Baronesse Heftgrunn er en vanntynnet, hurtigtørrende grunning til bruk inne på de fleste underlag. Oljebeis er en utmerket grunning , beiser du to strøk kan huset stå opptil år for så å eventuellt males. Velger du dekkbeis (som egentlig er en fortynnet maling ) bør du grunne først, enten med oljebeis eller vanlig grunning.


En kan og grunne ved å fortynne malingen med – terpentin. Følg produsentenes anvisning, vask huset grundig før du setter i gang, og la det får tørke opp etter vask før du går i gang med grunning og maling , sier Owren. Hvorfor male to strøk?


De aller fleste produsenter og leverandører av maling anbefaler at du maler to strøk på kledningen. Hos Maxbo finner du et stort utvalg av materialer til grunning og impregnering. Matt versus blank maling. Ja, så har du landet på farge, men ikke glansgrad. Skal du gå for matt eller blank?


Eller kanskje begge deler? Det er en gammel sannhet i at blank maling tåler vask bedre enn matt maling. Nå får du faktisk maling ned i glansgrad 1 som tåler både vasking og skrubbing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg