fredag 11. august 2017

Norske arkitekter

Legg inn anbud gratis hos oss! LMR arkitekter Fotograf Bilde tekst SiO planlegger nye familieboliger for studenter på Kringsjå Studentby. Boligene skal bygges i miljøvennlig massivtre med solceller på tak og to veggfasader og blir forbildeprosjekt i FutureBuilt. Liste over norske arkitekter er en oversikt av et utvalg fremstående arkitekter innen norsk arkitektur, det vil si arkitekter født i Norge, Danmark-Norge, eller andre arkitekter med betydelig del av sitt virke i Norge.


Oslos store byutviklingsprosjekt i Bjørvika-området, har Snøhettas operabygg som sentralt element.

Bli med inn i arkitektenes egne favoritter. I tillegg har de laget en egen norsk nettside hvor norske arkitektkontorer kan signere. World Architecture Festival er et årlig arrangement som kårer de beste arkitekturprosjektene blant innsendte bidrag fra hele verden.


Våre byggede omgivelser og byggeindustrien spiller en stor rolle, ettersom de står for nesten prosent av verdens CO2-utslipp. Prisene, som i år deles ut i Amsterdam, gis årlig ut til de beste blant påmeldte bidrag fra hele verden i kategorier. Vi arbeider for å fremme god arkitektur og arkitekters felles interesser.


Norske arkitekter tar verden med storm, heter det i en pressemelding fra Doga og Innovasjon Norge.

Blant de utvalgte er et norsk, relativt ukjent firma. Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. På Forte Maghera, et tidligere forsvarsverk fra det nittende århundre i bydelen Mestre utenfor sentrum av Venezia, har de norske arkitektene laget en installasjon i tre. Rintala Eggertsson arkitekter fikk et spesialoppdrag basert på årets tema.


Den skal fungere som en sosial arena for lokalbefolkningen. Europan er verdens største arkitektkonkurranse for arkitekter under år. Resultatene av årets konkurranse ble offentliggjort på DOGA mandag 2. Nettsiden viser et utvalg fra tidsskriftet. Arkitektur N og din nye portal til god arkitektur. Vi er et lite arkitektkontor som jobber med utvikling av eneboliger, hytter, kontorer andre type bygg.


LINK, Snøhetta, Nordic. LPO arkitekter har prosjekter innenfor plan, arkitektur og utstilling. Vi lager helhetlige løsninger for våre kunder og samfunnet for øvrig der både innovasjon og.


Spacemaker har begynt med å gi arkitekter forslag til tomteutnyttelse i større boligprosjekter. Etter hvert vil de inn i kontorbygg, hoteller, sykehus og alle andre typer bygg, og det kan komme nye funksjoner.

Men ifølge selskapet skal de ikke drive med fasadeestetikk og vil ikke erstatte menneskelige arkitekter. Kineserne ser også mer på sosiale forskjeller, og vil ta mer hensyn til miljøet. Hva er markedsmulighetene for norske arkitekter og konsulenter i Kina? Mange vil lære av norsk vintersportssuksess. Den politiske oppmykningen har gjort markedstilgangen lettere for norske bedrifter.


Men hvor vanskelig er det egentlig? Salgssjef Gunnar Røste i danske Hi-Con håper norske arkitekter kan få en sterkere innflytelse på spennende utforming av bygg i årene som kommer. I dag er arkitektene nærmest entreprenørenes slaver, mener Røste. Som arkitekter flest er Snøhetta opptatt av balansen mellom funksjonalitet, bærekraft og estetikk.


Det gjelder i aller høyeste grad også hotellprosjektet i Svartisen. Hvis miljøprosjektene ikke frister til kopiering – da har vi bommet, sier arkitekt Elin Vatn til D2. For tjenestepensjon gjelder.


Norsk arkitektur har aner helt tilbake til forhistorisk tid og man ser fremdeles mye gotisk inspirert og funkisstil rundtom i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg